Antena Căutare

Mesajul care ne trezește la realitate: „Ne place să jelim...nu ne întrece nimeni. Plângem, oftăm, ne dăm cu capul de pereţi”

Un caz care seamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat în Clubul Colectiv s-a produs în SUA în urmă cu 12 ani. Urmările au fost mult mai grave, iar măsurile luate în justiție au rămas în istorie.

Un caz care seamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat în Clubul Colectiv s-a produs în SUA în urmă cu 12 ani. Urmările au fost mult mai grave, iar măsurile luate în justiție au rămas în istorie.

Despre acest caz a vorbit un tânăr revoltat de ceea ce s-a petrecut în clubul „Colectiv”, publicând un text care îndeamnă autoritățile să ia cele mai drastice măsuri după tragedie:

„Ne place sa jelim...nu ne intrece nimeni. Plangem, oftam, ne dam cu capul de pereti. Avem un cult fantastic al durerii. Suntem ahtiati dupa inmormantari. Ne adunam in strada. Acuzam primarul, guvernul, presedintele, medicii, smurdul, pompierii, biserica.Tot ceea ce se intampla la noi e apocaliptic...ploaie, caldura, ger, accident, seceta, incendii, cardiaci, obezi. Vina e colectiva si a nimanui. Suntem mereu pe langa. Niciodata la tinta. Si acum pe scurt povestea:
In 2003, pe 20 februarie, in Statele Unite(USA) ...o trupa rock are concert intr-un club-The Station. La un moment dat, exact ca in Colectiv, spectacolul pirotehnic aprinde izolatia fonica a localului. Totul dureaza fix 5 minute. Nimeni nu apuca sa-si dea seama ce se intampla. Bilantul ...mult mai catastrofal: 100 de morti si 230 de raniti din 462 de participanti ! Nimeni nu-l acuza pe Bush jr, nimeni nu reclama ambulanta, vreun pastor de biserica, guvernator sau vreun sherif local.
Americanii merg direct la tinta! Primul acuzat este managerul spectacolului, care a primit 15 ani de inchisoare. Au urmat cei doi patroni ai clubului, ...10 respectiv 15 ani de inchisoare. Apoi autoritatile locale, orasul WestWarwick si statul Rhode Island, 10 milioane de dolari. Urmeaza firma care a produs materialul fonic: 25 de milioane de dolari. Plus alte zeci procese. Chiar si producatorul JBL, s-a trezit ca este actionat in judecata ca foloseste materiale inflamabile in boxe!
Asta inseamna ...vrem o tara ca afara! Sa platim ! Sa ne usture! Concret! ..puscarie si bani! Nu lacrimi, nu jale, flori si monumente. Nu ajuta! Peste un an, cei mai multi dintre noi, o sa uitam de cei morti. O sa stam la o tigara ..si la o bere ..cu Fb-ul deschis..."Fa-mi ba un selfie ...in fata la Colectiv!"”

Amintiri din copilărie...cu Răzvan şi Dani! Cum arătau matinalii când erau nişte copii! Imagine de colecţie, din 1984... Floarea, antieroul perfect: ziarist, fotbalist, pompier, salvator. ”Cu masca, abia făceam față. El urla să intre fără!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x