Căutare Live

Mesajul pe care mii de români l-au primit, un ultimele ore. „Opinia unui medic: Văd ca lumea e prinsă in mărunțișuri...GREȘIT!”

Un mesaj circulă intens pe internet. „Opinia unui medic” atacă vehement decizia autorităților de a condiționa intrarea în spațiile comerciale de măsurarea temperaturii clienților. „Aceste măsuri amatoricești stau la baza arestării oamenilor de către forțele de represiune.”

Mesajul pe care mii de români l-au primit, un ultimele ore

Profimedia

Mesajul, devenit deja viral pe rețelele sociale, încearcă să demonteze măsurile luate de autorități pe timpul stării de alertă. Ținta atacului: măsurarea temperaturii înaintea intrării în spațiile închise.

„Opinia unui medic” (n.r. - titlul postării) vine cu informații corecte, din punct de vedere medical, dar „forțate”, „absurde” și „absurde” potrivit altor medici.

„Eu sunt profesor universitar și nu dau doi bani pe criteriul „medical” de evaluare a stării de sănătate prin măsurarea temperaturii la poarta aprozarului!

Din nefericire aceste măsuri amatoricești stau la baza arestării oamenilor de către forțele de represiune și declanșarea unui sir de proceduri irelevante - izolare improprie și testare nespecifică”, se spune în începutul postării.

Autorul mesajului viral vorbește despre fluctuațiile temperaturii corporale, în funcție de efortul la care este supus organismul, dând un exemplu din natură.

Citește și:

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

„Examen clinic lăsat la îndemâna portarilor de la (n.r. - nume magazin)! Toate evaluările se fac in condiții de repaos - cel puțin 15 min - în clinostatism. Adică la pat. De preferință dimineața - de pildă temperatura, frecventa cardiaca, tensiunea arterială etc.

Se știe că cel mai rapid mamifer de pe Terra este ghepardul - aleargă cu 120 km/h. Totuși, dacă în 30 sec nu își atinge scopul, se oprește!

DE CE? Cu adevărat, rezervele de compus ergotrofic anaerob (fosfo-creatina) aferente susținerii primelor 30 sec de activitate sunt epuizate! Dar mai rămâne adenozin trifosfatul, care ar mai asigura aproape 1,5 min de efort anaerob!

De ce se oprește ghepardul atunci? Pentru că temperatura sare, în 30 secunde, la nivelul capului, de la 36,8 la 41 de grade - filmările cu termoviziune au demonstrat asta. La 42 de grade apare riscul hemolizei (spargerea globulelor roșii) și a insuficienței renale. Animalul se oprește.”

Citește și:

Obligați să completeze declarație pe proprie răspundere ca să treacă strada: „Faci doi pași, gata amenda!” Nu, nu e banc!

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

Clienții, aduși la magazin cu patul?

„Dacă în condiții de repaos la pat, un subiect care are 36,7 de grade la frecventa 75 bpb în mod normal, dacă într-o zi vei găsi 37, 7 grade, nu-i mai lua pulsul: îți zic eu ca are 95 bpm. Cam 10 bătăi in plus la grad. Ori, când merge lumea la magazin, nu e nimeni sub 110 bpm, adică frecventa cardiaca aferentă efortului ușor.

Ca să fie totul corect, clienții trebuie aduși la (n.r. - nume magazin) cu patul. Altfel vei avea 0,2 - 0,5 zecimi de grad peste temperatura de repaos.”

Citește și:

„Sicriul mi l-am pregătit. M-am așezat în el, am văzut că încap. Mai trebuie să fiu băgat în pământ” ÎPS Pimen și-a presimțit moartea

Cu toate că, din punct de vedere medical, informațiile aruncate și redistribuite online, sunt corecte, ele sunt greu pe de pus în practică. Este greu de imaginat că cineva s-ar duce la magazin direct de pe pista de alergat...În același timp, un organism sănătos are mecanisme de termoreglare, temperatura revenind la valori normale în câteva minute.

„Văd ca lumea e prinsă in mărunțișuri despre ce fel de termometru si ce fel de personal să ia temperatura! GREȘIT!! Acestea sunt detaliile copilărești ale unei proceduri irelevante, amatoricești si săvârșite in scop de fraudă!”, se mai spune în mesaj.

Medicul Adina Alberts demontează măsurile autorităților

Printre contestatarii noii măsuri se numără și medicul Adina Alberts. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul a demontat relevanța temperaturii corpului în lupta cu răspândirea virusului COVID-19.

„Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri.

Și nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii (exact ca la telecomandă), deși eu nu mi-aș lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii... Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic.

Citește și:

Se va mai face testarea COVID-19 în școli? Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Poate fi adus de oricine”

Dar revenind...

Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute.Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!?

Copiem toate “prostiile” internaționale, le aplicăm aiurea, nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți...

#SanatateaTAPrioritateaMEA”, a fost mesajul medicului Adina Alberts.

Citește și:

Le-a trecut covidu' când au văzut-o pe domnișoara asistentă! Combinezon transparent și lenjerie neagră - tot echipamentul de care a avut nevoie

„O măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare”

Însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu înțelege indignarea românilor.

„Trebuie să înţelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi şi noi acasa. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, un minim triaj epidemiologic.

Termometrizarea este o măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare. Este datoria fiecărui agent comercial sau companie de a lua măsuri care să asigure o protecţie împotriva virusului​”, a declarat Nelu Tătaru.

„Tu decizi: 500 lei amendă sau 3 lei masca de protecție!”. CFR, reguli stricte pentru cei care călătoresc cu trenul! Ce ... Cum porți CORECT masca de protecție. Ce trucuri poți să faci ca să respiri fără probleme. Doctorul Mihail Pautov: „Nu pr...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri