Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Obligați să completeze declarație pe proprie răspundere ca să treacă strada: „Faci doi pași, gata amenda!” Nu, nu e banc!

Situaţie fără precedent în Suceava! Odată cu instaurarea stării de alertă, localnicii dintr-o zonă a oraşului sunt obligaţi să completeze declaraţia pe proprie răspundere dacă vor să treacă strada.

Duminică, prefectura Suceava a transmis că cetăţenii din localitățile ce se află pe o rază de 30 de kilometri de municipiul, reşedinţă de județ, nu au nevoie de declaraţie pentru a circula. Ieri, însă, s-a revenit asupra deciziei.

Primarul comunei Șcheia spune că este o discriminare la adresa localnicilor din comuna pe care o păstoreşte şi speră că autorităţile judeţene să revină asupra deciziei.

Situaţia este aceeaşi pe mai multe străzi din oraş. Localnicii care vor să treacă strada pentru a face cumpărături, pot primi amendă, dacă nu au asupra lor declaraţie pe proprie răspundere.

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

Pe Calea Ocinilor din Municipiul Suceava, cetăţenii care stau în partea aceea de stradă sunt în municipiul reşedinţă de judeţ, în cazul în care vor să meargă la supermarketul din apropiere trebuie să-şi completeze declaraţie pe proprie răspundere pentru că acesta se află pe raza comunei Şcheia.

Localnicii sunt indignaţi de situaţie şi spun că nimeni nu poate delimita unde este comuna Şcheia şi unde este Municipiul Suceva.

„Există zonă metropolitană la Suceava, din care nu face parte comuna Şcheia cu care suntem vecini şi care nu ştim de unde începe şi nu ştim până unde se termină.”

Citește și:

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

Cine poate delimita asta? Numai dacă pune o bandă, aşa spui că ''gata, aici e zonă interzisă'' dacă fac câţiva paşi prin Şcheia, gata, amenda e gata.​

Zonă Metropolitana Suceava a fost constituită în anul 2011, iar comuna Şcheia nu a făcut parte din aceasta.

Recomandari