Antena Căutare

Este oficial! Metrorex a anunțat când va fi deschisă Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei- Eroilor

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a anunțat că, după opt ani de lucrări, Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei- Eroilor, va fi gata până la finalul acestui an.

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a anunțat că, după opt ani de lucrări, Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei- Eroilor, va fi gata până la finalul acestui an.

„Magistrala 5 de metrou, cu secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie”, a spus Dumitru Şodolescu, pentru ZF.

Directorul Metrorex a anunțat o serie de investiții ce vor fi făcute, începând din acest an, în valoare de 5,1 miliarde de lei.

„Avem un proiect de investiţii pentru Magistrala 2. Licitaţia a fost încărcată ieri în SEAP. Înlocuim calea de rulare pentru că este uzată, instalaţiile sunt vechi, unele de 30 de ani şi apar în mod inevitabil defecţiuni, dar ce trebuie să perceapă publicul călător este că Metrorex se preocupă şi modernizează magistrala”, spune Şodolescu.

CITEȘTE ȘI: O nouă cale de acces, deschisă la stația de metrou Tineretului! A costat 18.000.000 de lei! Cum arată și de unde au fost luați banii pentru lucrări - Foto

În ceea ce privește aglomerațiile care se înregistrează la staţiile Pipera şi Aurel Vlaicu, directorul Metrorex a explicat că la ambele staţii urmează să fie construite ieşiri suplimentare în urma unui protocol încheiat cu Primăria Sectorului 2 şi Primăria Capitalei.

Licitația celui de-al doilea tronson al Magistralei 6 (Otopeni - 1Mai) ar urma să fie lansată în luna iulie a acestui an, urmând ca lucrările să fie gata până cel mai devreme la sfârșitul anului 2023.

CITEȘTE ȘI: Problemele de la metrou, cauzate intenționat?! Ministrul Transporturilor, ferm: ”Nu aș vrea să cred că apar din cauza unor supărări!”

„Avem documentaţia gata, lucrează colegii de la departamentele de specialitate, luni avem o nouă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei şi sperăm să închidem, în aşa fel încât acordul de împrumut să fie amendat în sensul de a fi folosit pe tronsonul al doilea în proporţie de 85% şi 15% pe primul tronson. Deci estimăm că în luna iulie vom lansa licitaţia şi pentru al doilea tronson”, a afirmat Şodolescu.

Începe potopul! Cod roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină, în următoarele ore! Vor cădea până la 50 de litri/mp... Premieră în România, pentru o categorie de studenți! Cât de ușor își vor putea găsi locuri de muncă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x