Antena Căutare

„Metrorex – n-ai învățat nimic din tragedia de săptămâna trecută!!!”: povestea despre ignoranță și indiferență umană postată de o româncă, devenită virală pe rețelele de socializare

„Metrorex – n-ai învățat nimic din tragedia de săptămâna trecută!!!”: povestea despre ignoranță și indiferență umană postată de o româncă, devenită virală pe rețelele de socializare, a fost distribuită de mii de internauți.

„Metrorex – n-ai învățat nimic din tragedia de săptămâna trecută!!!”: povestea despre ignoranță și indiferență umană postată de o româncă, devenită virală pe rețelele de socializare, a fost distribuită de mii de internauți.

Reacțiile generate online: de la revoltă, la neputință și resemnare. O tânără din București a povestit cum... a asistat la un incident în interiorul trenului, unul care se putea sfârși tragic. Un tânăr a leșinat în mijlocul de transport, iar cei din jur au reacționat verbal.

Chiar dacă au încercat să sesiseze că un om a leșinat în metrou, călătorii au fost ignorați. Ba, mai mult, apelul disperat al tinerei și activarea butonului S.O.S. nu a avut niciun ecou. Abia după o stație de metrou, un agent de pază a venit în vagon, după ce victima își revenise deja.

Incidentul a lăsat un gust amar călătorilor, mai ales că au conștientizat că nu se află în siguranță nici măcar atunci când strigă după ajutor.

„Joi, 21 decembrie, puțin înainte de oră 9.00. Granitura de metrou nr. 2313, magistrală 2 Berceni- Pipera. Sunt în primul vagon lângă a treia ușă pe stânga.
În stația Aviatorilor un tânăr aflat aproape de mine leșină. Cade efectiv din picioare inert.
Lângă el un domn cu prezența de spirit îndepărtează lumea din jur și încearcă să-l ajute. O tânără îi sare și ea în ajutor. METROUL SE AFLĂ ÎN STAȚIE CU UȘILE DESCHISE. Apăs pe butonul SOS aflat în spatele meu. Oamenii strigă “a leșinat cineva, nu închideți ușile, a leșinat cineva”. Nu se întâmplă nimic. Apăs din nou de încă 2-3 ori pe butonul SOS. Din nou nimic. Apoi se aude conductorul “atentie se inched usile”. Apăs din nou si… UȘILE SE ÎNCHID, METROUL PLEACĂ.


În tot acest timp, tânărul continuă să fie inconștient.
Metroul parcurge distanță dintre Aviatorilor și Aurel Vlaicu și la un moment dat se aude conductorul în difuzoare “agentul de pază să se prezinte la vagonul 1, ușă 3”. Deci butonul SOS nu era defect. Doar că a fost ignorat pur și simplu până când conductorul a considerat de cuviință să-l bage în seamă.


Până când metroul a ajuns în stația Aurel Vlaicu tânărul și-a recăpătat cât de cât conștientă, a reușit cu ajutorul celor doi care încercau să-I acorde primul ajutor să se ridice în șezut deși în mod evident continuă să se simtă foarte rău. Când metroul a oprit în stație a fost susținut în așa fel încât să poată stă în picioare că să poată fi condus pe peron.
În stație vine conductorul care întreabă ce s-a întâmplat,, îi răspundem revoltați dar într-o manieră cât se poate de civilizată având în vedere condițiile că cineva a leșinat atunci când metroul se află în stația precedentă și-l întrebăm de ce a ignorat strigătele și mai ales apăsarea repetată a butonului SOS. De ce a plecat din stație? Dacă e consistent că pentru omul ăla cele câteva minute în care a stat inconsistent într-un vagon aglomerat, fără posibilitatea de a solicita asistentă medicală puțeau însemna diferență dintre viață și moarte. Răspunsul? Siderant, pe un ton de un miserupism incredibil (scuzați expresia neacademica, nu-mi vine altă în minte acum): “pai văd că și-a revenit…


Agentul de pază ne spune că butonul SOS pe care am apăsat nu are microfon și difuzor și ar fi trebuit folosit cel dintre vagoane că să poată știi și ei ce s-a întâmplat. Doar mie mi se pare că sfidează logică? Acționarea unui buton SOS FUNCȚIONAL este deliberat ignorată pentru că nu se putea identifică imediat cauza acționarii lui. Deși cauza putea fi oricare: o situație medicală de urgență că în acest caz sau poate un psihopat care punea viață și integritatea celorlalți în pericol, un atac terrorist… orice”, a scris Anca Popa pe Facebook.

Tânăra a postat de asemenea și câteva concluzii personale legate de incident:

• Nu există niciun fel de proceduri/protocoale pentru cazuri de urgență la metrou iar dacă există acestea sunt ori greșite ori ignorate de personal.
• Că instrucțiune suplimentară pentru călători: în caz că va vine ideea să leșinați în metrou sau să aveți orice altă urgență medicală sau nu, faceți-o doar în apropierea butoanelor SOS prevăzute cu microfon și difuzor, celelalte sunt doar de décor.

Postarea mea va fi urmată de o sesizare oficială către Metrorex, sper că situația să fi fost raportată deja de către personal (conductor și agent de pază) însă nu știu de ce am o umbră de îndoială.

Acestea sunt cele mai reusite 5 perechi din zodiac care formeaza cele mai frumoase Cupluri de CRACIUN... Institutul Cantacuzino a devenit oficial unitate militară a MApN. Bodog: ”În minimum doi ani vom începe producţia de vac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x