Antena Căutare

Mihai Necolaiciuc a primit mandate de arestare in trei din dosarele in care este anchetat

Mihai Necolaiciuc, un fugar celebru acuzat ca a pus pe butuci Caile Ferate Romane a ajuns in arestul Politiei. El a fost adus ieri in tara in catuse, dupa 6 ani de la disparitia sa.


Fostul director al CFR a ajuns din Statele Unite, cu un avion de linie si a fost escortat de doi politisti romani, care l-au preluat de la autoritatile americane. Politicienii de la Bucuresti, care l-au promovat si l-au tinut in functie, nu se simt vinovati cu nimic.

Mihai Necolaiciuc are cel putin 14 dosare penale la DNA si este cercetat pentru un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. Cat a fost la sefia CFR a achizitionat, fara licitatie produse mult supraevaluate de care compania nu avea nevoie.


Necolaiciuc, hotarat sa-si apere pielea

Inainte de inceperea sedintei de judecata, aparatorul Gheorghita Mateut a declarat ca Necolaiciuc are de gand sa le spuna judecatorilor totul. "Am vorbit cu el la telefon, m-a sunat de la New York. Mi-a spus ca are de gand sa se apere, sa despice firele. Mi-a spus ca are incredere in justitia romana ca ii va face dreptate!", ne-a declarat avocatul Mateut.

Acesta a precizat ca va cere instantei revocarea mandatului de arestare, pastrand temeiurile juridice ale solicitarii numai pentru urechile magistratilor. In cazul in care mandatul va fi confirmat, el va fi dus in arestul Directiei de Cercetari Penale.

Mihai Necolaiciuc a fost trimis in judecata in trei dosare penale instrumentate de DNA la datele de 16 februarie 2009, 1 februarie 2008 si 24 iunie 2008, el fiind fugar din octombrie 2006.

El a traficat resursele financiare si activele CFR, prejudiciul total creat institutiei, prin abuz in serviciu contra intereselor publice, in toate cele trei dosare depaseste 50 de milioane de euro, coinculpati fiind directori cunoscuti de la conducerea Companiei de Cai Ferate, precum Misir Mihail Gabriel si Olaeru Viorica.

VIDEO! Credinciosii greco-catolici au refacut Calea Crucii... VIDEO! Alerta de radioactivitate in portul Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x