Astfel, persoanele care sunt cadre militare in activitate, soldati si gradati voluntari, politisti si functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale „vor fi repartizate aleatoriu, (...) cu posibilitatea de transfer la un alt fond de pensii administrat privat, fara penalitati de transfer, in termen de un an de la data validarii lor in registrul participantilor", se stipuleaza in proiectul de OUG de modificare a Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat.
Celelalte categorii de salariati nu sunt repartizate aleatoriu decat daca, in interval de 4 luni de la momentul la care au devenit asigurati in sistemul public de pensii, nu au aderat din proprie initiativa, prin semnarea unui act de aderare, la nici unul dintre fondurile de pilon II existente.
„Clasificatii" nu vor participa
In proiectul de OUG se mai stipuleaza ca salariatii din aparare, ordine publica si siguranta nationala cu varste sub 35 de ani „care desfasoara activitati specifice prevazute de actele normative cu regim clasificat" nu vor avea obligatia de a participa la pilonul II.
In luna februarie a acestui an, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, declara ca exista o problema cu participarea la pilonul II a salariatilor din sistemele militarizate care desfasoara activitati cu regim clasificat, intrucat datele personale de identitate ale acestora sunt confidentiale.
Citeste si Financiarul
Foto: Intact Images