Antena Căutare

Minerii disponibilizati din Valea Jiului: De luni incepem protestele

Cei 900 de disponibilizati de la unitatile miniere din Valea Jiului au anuntat prin reprezentantii lor ca de luni vor incepe protestele, nemultumiti de solutia gasita privind plata drepturilor salariale, scrie Mediafax.



La sediul Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani s-a desfasurat, vineri, o sedinta a Comisiei de Dialog Social a judetului Hunedoara, convocata de prefectul Dezsi Attila la solicitarea sindicatelor afiliate Centralei Miniere Meridian, la intalnire participand, alaturi de parlamentarii din Valea Jiului, si doi reprezentanti ai disponibilizatilor de la unitatile miniere.

In paralel, in curtea CNH s-au adunat aproximativ 50 de disponibilizati, reprezentanti ai minerilor de la toate unitatile din Valea Jiului, pentru a cere drepturile salariale cuvenite, conform contractului colectiv de munca in cazul celor care pleaca din sistem.

Potrivit senatorului PSD Cosmin Nicula, o prima solutie gasita la sedinta este aceea ca in cursul zilei de vineri CNH sa plateasca din resurse proprii 1.000 de lei pentru fiecare disponibilizat.

Sabin Firizoiu, reprezentantul disponibilizatilor de la Mina Uricani, a declarat ca oamenii nu sunt de acord cu solutia gasita si ca au decis ca luni sa inceapa protestele.

Un alt disponibilizat, Ion Popescu, reprezentantul celor plecati de la Mina Paroseni, a spus ca nu exista solutii.

"Guvernul nu are solutii pentru noi. Nu exista, la aceasta ora, nicio solutie in ceea ce ne priveste", a declarat Popescu, el participand la intalnirea Comisiei de Dialog Social.



Foto: Intact Images

VIDEO! Un drum proaspat inaugurat in Arges s-a stricat din prima zi... VIDEO! Operatie in premiera pentru Romania la maternitatea din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x