Antena Căutare

Motivarea angajaților - 5 lucruri pe care orice antreprenor ar trebui să le știe

Motivarea angajaților - 5 lucruri pe care orice antreprenor ar trebui să le știe
| https://unsplash.com/photos/ZQoUM-_vGEc

Ești antreprenor? Atunci înseamnă că ai o dorință foarte mare în a te implica zi de zi în dezvoltarea businessului tău. Muncești mult, constant, cu pasiune și motivare. Ce poți spune însă despre angajații tăi?

Ține cont că și oamenii care au abilitățile necesare jobului pot ajunge să fie demotivați. Granița între motivare și lipsa ei este foarte ușor de trecut.

Totodată, este un lucru știut că motivația angajaților înseamnă o productivitate sporită și implicit succesul firmei tale.

Află din rândurile de mai jos ce trebuie să știi în privința motivării angajților firmei tale, fie că este vorba de o companie mai mică sau mai mare.

Transformă locul de muncă într-unul cât mai plăcut

Orele petrecute la job reprezintă majoritatea timpului angajaților tăi. Prin urmare, este esențial cum se simt aceștia zi de zi la muncă. Un spațiu de lucru plăcut din punct de vedere estetic este important, așadar o amenajare veselă și primitoare a locului unde vă desfașurați activitatea merită toată atenția.

Un spațiu oricât de mic dedicat relaxării, fie că este vorba de o simplă canapea super confortabilă sau de un perete pe care ai așezat un darts, este de asemenea de luat în considerare.

Totodată, asigură-te că le-ai pus la dispoziție tehnologia adecvată și nu este vorba de înlocuirea monitoarelor vechi cu tub, așadar a PC-urilor învechite. Pe lângă oferirea de calculatoare performante este esențial să aibă și programe de lucru care să elimine din munca lor acțiunile de rutină, repetitive și mâncătoare de timp. De exemplu, un program pentru calcularea salariilor, un soft de contabilitate sunt mai mult decât eficiente într-o companie. Automatizează fluxul de lucru, se câștigă timp și eficiență.

Fii un manager onest, respectuos, care își susține angajați

Pentru un angajat contează foarte mult atitudinea, comportamentul managerului. Dacă omul din echipa ta este îngrădit, nu este lăsat să își exercite munca pentru care a fost angajat, fie că nu i se acordă încredere sau i se dau task-uri adiacente, va părăsi compania.

Un management defectuos conduce la demotivarea angajaților, chiar dacă salariile sunt mulțumitoare.

Sunt importante din partea unui manager onestitatea, respectul, comunicarea cu angajații, întelegerea nevoilor acestora. De asemenea, arată-le că ai încredere în ei și vei vedea că vor da tot ce au mai bun pentru a nu-ți înșela așteptările.

Oferă feedback pozitiv

Este minunat să te simți împlinit cu munca pe care o faci, de fapt este un factor esențial al satisfacției locului de muncă.

Prin urmare, oferă oamenilor tăi feedback pozitiv ori de câte ori ai ocazia. Acele mulțumiri din partea clienților care ajung la tine, în calitate de manager, împărtășește-le și cu ei. Este important să știe că munca lor este văzută, se simte, este apreciată și rezultatele se văd.

Prin urmare, oferă-le feedback, o poți face prin intermediul e-mailului, în ședințe sau pur și simplu într-o discuție neoficială.

Fii deschis la un program de lucru flexibil

Tehnologia a schimbat modul în care funcționează companiile și, de asemenea, a schimbat modul în care putem lucra. Acum e-mailurile sunt verificate și de pe smartphone, proiectele sunt terminate de pe laptopul de acasă.

Tehnologia bazată pe Cloud permite să te conectezi la platforma de lucru pusă la dispoziție la job, doar introducând user și parolă și având conexiune la internet. Ai acces la informația dorită, oriunde te afli, indiferent de dispozitiv, fie că alegi să lucrezi de acasă sau dintr-o cafenea.

Astăzi, pentru angajați, programul flexibil este poate cel mai important factor motivator, prin urmare este important ca și compania pe care o conduci să fie deschisă la a oferi ore de lucru de acasă.

Ține cont de gustările la locul de muncă

Uneori tot ceea ce trebuie să faci pentru a-i face pe oameni fericiți este să îi hrănești, desigur, nu este totul la un loc de muncă. Dar este important să știi că mâncarea poate face o diferență incontestabilă în motivarea angajaților tăi.

Beneficiile pe bază de alimente îi face pe oameni să se simtă mai apreciați, să simtă că li se acordă atenție nevoilor pe care le au.

Gândește-te, prin urmare, la ce gustări le poți da angajaților tăi pentru a le oferi un plus de motivație.

Ce informatii trebuie sa stii despre traducerile autorizate si legalizate?... Anunțul de ULTIMĂ ORĂ pentru proprietarii de terenuri! S-a stabilit data până când trebuie să elimine ambrozia ca să nu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x