Antena Căutare

Motivul pentru care salvamarii n-au sărit în apă la timp să o ajute pe Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat în bazin

După ce înotătoarea Anita Alvarez a leșinat în piscină și a fost scoasă la suprafață de antrenoarea ei, Federația Internațională de Natație a transmis un comunicat pentru a justifica viteza de reacție a salvamarilor, care nu au sărit imediat în apă.

Colaj cu Anita Alvarez, după ce a leșinat Galerie
Anita Alvarez și-a pierdut cunoștința și a fost salvată din bazin de antrenoarea ei, la Campionatele de natație din Budapesta | Profimedia

Anita Alvarez şi-a încheiat finala liberă solo la Campionatele Mondiale de Înot Sincron, când a leșinat și s-a scufundat la fundul bazinului, iar antrenoarea sa și-a dat seama că trebuie să intervină. Imaginile cu puternic impact emoțional de la Budapesta o înfățișează pe antrenoare sărind în bazin pentru a o salva pe sportivă. Antrenoarea a sărit în bazin în condițiile în care salvamarii nu au intervenit încă din prima secundă, iar Federația Internațională de Natație a explicat motivul întârzierii reacției salavamarilor.

La o zi după incidentul care ar fi putut avea un deznodământ dramatic, Federația Internațională de Natație a transmis un comunicat prin care au explicat că salvamarii nu au voie să sară în bazin fără aprobarea arbitrilor, iar în această situație reacția arbitrilor a întârziat să apară.

Totuși, când au văzut-o pe antrenoare în bazin, salvamarii și-au dat sema de gravitatea situației și au făcut și ei demersuri pentru a o salva pe sportiva Anita Alvarez.

Citește și: Cum arăta David Popovici la vârsta de 4 ani, atunci când s-a apucat de înot! Fanii au reacționat imediat

Cum a explicat Federația Internațională de Natație viteza de reacție a salvamarilor, după leșinul înotătoare Anita Alavrez

„Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se arată în comunicatul citat de Marca.

Andrea Fuentes a declarat că sportiva sa se simte bine în prezent și că și-a revenit după ce a avut apă în plămâni. Înotătoarea nu respira când a fost scoasă din bazin de antrenoarea sa.

Citește și: Ce a scris presa franceză după ce David Popovici l-a învins „la o respirație” pe Maxime Grousset

Anita Alvarez și-a pierdut cunoștința și a fost salvată din bazin de antrenoarea ei, la Campionatele de natație din Budapesta

„A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine.

A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă. Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am strigat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus.

Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice", a povestit Andrea Fuentes, potrivit Firstpost.

Citește și: Câți bani primește David Popovici de la statul român, pentru performanța extraordinară de la Campionatul Mondial de Natație

Nu este pentru prima oară când Anita Alvarez leşină în piscină. Anul trecut, la o competiție din Spania, s-a întâmplat o situație asemănătoare, când sportiva și-a pierdut cunoștința în bazin.

Spaniola Andrea Fuentes, o fostă înotătoare sincron de mare succes, cu patru medalii olimpice, 16 la campionatul mondial şi 11 la europene, este antrenorul principal al echipei naţionale a SUA.

Un nou caz de variola maimuței a fost depistat în România. Câte cazuri au fost înregistrate până acum la noi în țară... Rezultate extrageri Loto 26 iunie 2022. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și No...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x