Antena Căutare

Câți bani primește David Popovici de la statul român, pentru performanța extraordinară de la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici va fi recompensat de statul român pentru cele două medalii de aur obținute la Campionatul mondial de natație 2022, de la Budapesta. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat va fi premiat cu bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

Colaj cu David Popovici lia Campionatul Mondial Galerie
Ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că David Popovici va primi o recompensă d eun milion de lei de la Guvern | Hepta

Ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că performanța extraordinară a lui David Popovici, căruia i s-a intonat imnul național de 2 ori la Budapesta, va fi răsplătită cu suma de un milion de lei (200.000 de euro) din Fondul de rezervă al Guvernului.

Citește și: Ce program strict are David Popovici și ce lucru special face în fiecare dimineață, la 4:30. Părinții lui respectă un protocol

David Popovici va primi de la Guvern un milion de lei pentru cele două medalii de aur câștigate la Budapesta

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern, potrivit news.ro.

Totodată, de la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va încasa câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel noul star al sportului românesc va primi 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

Astfel, cumulând suma primită de la Guvern cu suma primită de la Ministerul Tineretului și sportului, David Popovici va fi recompensat cu 222.000 de euro de la statul român.

Citește și: Nadia Comăneci, mesaj emoționant pentru David Popovici. Cum l-a cunoscut gimnasta de 10 pe noul star al sportului românesc

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici a câștigat miercuri medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) care a obținut locul secund. Luni, David Popovici a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a spus David Popovici, imediat după a doua victorie.

”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a mai transmis David Popovici.

Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă părinții noului star al natației, David Popovici, băiatul din cartea de aur a sportului românesc

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

David Popovici este sportiv la CS Dinamo, iar ca salariu primește 7.000 de euro.

Ce program strict are David Popovici și ce lucru special face în fiecare dimineață, la 4:30. Părinții lui respectă un pr... Ce a scris presa franceză după ce David Popovici l-a învins „la o respirație” pe Maxime Grousset...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x