- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
UPDATE 16:35: In sapte ani, controlorii ar fi reusit sa prejudicieze compania cu aproape 370 de milioane de euro. In ultimii cinci ani, CFR Calatori a pierdut, in medie, 100 de milioane de lei anual.
UPDATE 13.50: Noua persoane, angajate ai Regionalei CFR Calatori Brasov, conductori si sefi de tren, au fost retinute in dosarul spagii din CFR.
UPDATE 11.30: Zece persoane, sefi de tren si controlori, au fost ridicate, joi, de politisti, de la sediul Sucursalei Regionale de Cai Ferate Cluj, urmand sa fie duse la audieri la Brasov.
UPDATE 11.05: Directorul general al CFR Calatori, Stefan Rosanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Transporturilor, ca aproximativ 200 de persoane sunt vizate de ancheta procurorilor DNA referitoare la coruptia de la regionalele CFR Calatori.
Rosanu a precizat ca cele 10 persoane ridicate de anchetatori, joi dimineata, de la Ministerul Transporturilor, pentru a fi duse la audieri, sunt angajate in cadrul companiei CFR Calatori, si nu in cadrul Ministerului.
UPDATE 10.25: Surse judiciare sustin ca spaga din trenuri cumulata din majoritatea regionalelor CFR din tara, ajungea la suma de 100.000 de euro pe zi. Traseul spagii ar fi ajuns pana sus, in Minister.
Potrivit acelorasi surse, prejudiciul anual ajungea la 40% din tot ceea ce producea compania CFR Calatori.
UPDATE 10.05: Liderul sindical al CFR Brasov, Alexandru Lorincz, le-a declarat jurnalistilor prezenti la regionala CFR Brasov, de unde au fost ridicati de anchetatori mai multi angajati, ca actiunea anchetatorilor reprezinta un abuz, iar in acest mod se doreste sa se demonstreze ca au gasit "marii corupti", respectiv controlorii de tren.
"Este o nesimtire facuta de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Calatori", a declarat Lorincz.
UPDATE 09.45: Aproximativ 70 de angajati ai regionalei CFR Brasov vor fi audiati in dosarul vizand fapte de coruptie, a declarat purtatorul de cuvant al parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu, precizand ca in acest dosar sunt vizate mai multe infractiuni de coruptie, informeaza Mediafax.
"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infractiuni legate de fapte de coruptie", a spus Alina Popescu, precizand ca anchetatorii au mers la sediul CFR Brasov nu pentru perchezitii, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.
Surse judiciare afirma ca ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brasov si ar fi fost extinsa apoi la toate regionalele CFR, fiind vizati zeci de controlori de tren care ar fi luat mita de la calatori care circulau fara bilet. Directorii de regionale si angajatii CFR din Craiova, Bucuresti, Brasov si Cluj sunt vizati de ancheta procurorilor DNA.
Acestia sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, luare si dare de mita. Este vorba de cei care lucrau pe trenuri de navetisti. Anchetatorii au descoperit ca banii de la blatisti ajungeau la directorii de regionale.
Potrivit unor surse judiciare, actiunea procurorilor dureaza de peste un an de zile, cu interceptari si oameni sub acoperire.
Directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, a declarat pentru Mediafax ca este vorba despre o ancheta a procurorilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.
El a precizat ca aceasta ancheta este facuta pentru a se stabili in ce masura sau cum sunt posibile calatoriile fara bilet.
"Ancheta se face pentru a se vedea in ce masura informatiile legate de mersul fara bilet se adeveresc", a mai spus Roseanu, precizand ca anchetatorii audiaza mai multi angajati CFR.
Sursa: Antena3
FOTO: Intact Images
Actorul Serban Ionescu va primi un ajutor de 15.000 de lei de la Guvern... Schimbari in Capitala: "Autostrada pietonilor", soseaua care traverseaza orasul in 12 minute si autostrada sus...