Antena Căutare

Ne asteapta o iarna cu fenomene extreme si temperaturi scazute

Fie ca ne dorim sau nu, vremea ne pregateste surprize, ca tot se apropie Sarbatorile. Asa ca n-ar trebui sa ne mire daca dintr-o data ne vom trezi cu zapada cat casa sau temperaturi care ne dau fiori.

Temperaturile au scazut, joi dimineata, in Maramures spre 0 grade Celsius si au aparut si primii fulgi de nea. Chiar daca zapada nu s-a depus pe sosea, drumarii au imprastiat deja material antiderapant pentru a preveni orice incident rutier.

Anul acesta va fi o iarna fireasca pentru Romania, incluzand fenomene extreme, cum ar fi ninsori abundente, viscole si ger, temperaturile putand ajunge in zonele joase si in jurul valorii de -20 de grade noaptea, potrivit specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), citati de Mediafax.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, conditiile pentru instalarea iernii in Romania se vor crea dupa data de 23 noiembrie, in special in jumatatea de nord a tarii si in zonele de munte. Pe de alta parte, meteorologii nu pot prevedea deocamdata cand va fi prima ninsoare, acest anunt putand fi facut cu zece zile inainte de producerea fenomenului.

Romania va avea parte de cel putin un viscol in luna decembrie si cel putin doua, atat in ianuarie, cat si in februarie.

In zone izolate, se vor inregistra, in timpul noptii, temperaturi in jurul valorii de -20 de grade Celsius.


Ilfov: Doi barbati, la un pas sa fie striviti de o macara... Descinderi la Sintesti, in cautarea unor indivizii care ar fi pagubit statul cu peste 11 milioane de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x