Antena Căutare

Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale. Ce se întâmplă cu cei care refuză

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale. Consilier onorific al premierului este primul om din spaţiul politic românesc care propune imunizarea obligatorie. Care sunt categoriile despre care vorbește.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, care acum este consilier onorific al premierului, este primul om din spaţiul politic românesc care propune vaccinarea obligatorie.

Hepta

Măsura ar urma să vizeze doar anumite categorii de persoane, în viziunea acestuia. Printre ele se numără profesorii, poliţiştii, pompierii şi jandarmii.

Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie. Ce se întâmplă cu persoanele care refuză

Sunt vizaţi şi vârstnicii, persoanele seropozitive, bolnavii de cancer sau cei care au suferit transplanturi. Fostul ministru al Sănătăţii îşi va prezenta lista de propuneri în şedinţa de guvern de astăzi.

În viziunea lui, măsura ar urma să vizeze doar anumite categorii de persoane, printre ele se numără profesorii, poliţiştii, pompierii şi jandarmii.

De asemenea sunt vizaţi şi:

  • vârstnicii
  • persoanele seropozitive (care prezintă un serodiagnostic pozitiv, în special la virusul HIV, persoană al cărei ser sangvin conține anticorpi specifici, în special ai virusului HIV)
  • bolnavii de cancer
  • cei care au suferit transplanturi

Dacă cei aflați în aceste categorii nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal.

Potrivit Observator, Nelu Tătaru a declarat că va înainta premierului Florin Cîțu propunerea privind vaccinarea obligatorie pentru catgoriile menționate mai sus.

“Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Tătaru.

Citește și: Care sunt întrebările din formularele pentru vaccinarea copiilor, care trebuie completate de părinți.Ce se întâmplă cu cine refuză

”Din punctul meu de vedere, stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”, a declarat Tătaru.

Nelu Tătaru: "Cred că restricțiile pe care le avem sunt suficiente"

Consilierul onorific al premierului, Nelu Tătaru a afirmat, miercuri, că în prezent sunt operaţionale 933 de paturi de ATI pentru bolnavii COVID, dar se poate ajunge la 1.500 de astfel de paturi.

“S-a făcut o analiză a numărului de paturi, a resursei umane, există un plan de rezilienţă de 1.500 de paturi pe Terapie Intensivă, în acest moment sunt operaţionale 933 de paturi. Se aşteaptă ca zilele următoare să dea şi direcţia rapidităţii cu care aceste paturi vor deveni operaţionale. Am opinat în continuare pentru o aşezare zonală şi regională a acestui număr de paturi în contextul în care evoluţia o putem vedea, există diferit în diferite zone ale ţării. În acelaşi timp, am pus problema resursei umane, resursa umană din sănătate, care după un an şi jumătate, în acest al patrulea val în continuare sunt în prima linie”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru.

Citește și: A treia campania de vaccinare Covid-19 ar putea începe în octombrie. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Întrebat dacă vor fi suficiente aceste paturi, el a răspuns: “Nu ar trebui să ajungem acolo. Paturile nu le aduce nimeni şi nu le ia nimeni. Paturile se adaptează în funcţie de necesitate, în funcţie de zonă, în funcţie de spital, în funcţie de localitate. Cred că o colaborare mult strânsă, o autoritate mult mai mare a DSP-urilor în relaţia cu spitalele, cu managerii spitalelor, poate duce ca un număr necesar de paturi să existe pentru fiecare localitate şi pentru fiecare zonă”.

Nelu Tătaru a mai transmis că ne aflăm într-o transmitere comunitară accentuată, potrivit news.ro.

“Suntem într-o transmitere comunitară accentuată, după cum am văzut în două zile s-a dublat şi numărul de cazuri noi şi numărul de decese. Cred că este un semnal de alarmă care trebuie să ne ducă la a lua nişte decizii şi nişte asumări”, a explicat fostul ministru al Sănătăţii.

Citește și: Cum va funcționa „pașaportul Covid-19” pentru România. Ce date personale vor conține certificatele digitale verzi

“Cred că restricţiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie şi respectate, iar implementarea lor trebuie verificată, dacă este pusă în practică.Sunt adeptul faptului că nu ar trebuit să plătească cel care s-a vaccinat, cel care a respectat nişte condiţii, cel care şi-a asumat şi acele aşa zise riscuri ale vaccinării şi în acest moment să nu poată beneficia de o activitate culturală sau de orice beneficiu în contextul în care ceilalţi îi îngrădesc acest lucru”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Apple lansează noul iPhone 13. Care sunt noile caracteristici ale telefonului și la ce preț poate fi achiziționat... SEBASTIAN GROSU - TARE CA PIATRA...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x