Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Noi restricții de călătorie pentru turiștii români. Cei care se întorc din Spania sunt obligați să stea în izolare 14 zile

Românii care se întorc din Spania sunt obligaţi să intre în autoizolare, timp de 14 zile. Măsura va intra în vigoare începând de mâine, după ce Comitetul Situaţiilor de Urgenţă de la Bucureşti a actualizat lista ţărilor din zona galbenă.

De asemenea, zborurile comerciale dintre aeroporturile româneşti şi cele spaniole vor fi suspendate tot de mâine. Pe aceeaşi listă a restricţiilor de zbor se regăsesc Israelul şi Bosnia şi Herţegovina. Şi cei care vin din locuri exotice cum sunt Aruba, Bahamas şi Brazilia trebuie să stea două săptămâni în autoizolare. Lista va fi actualizată, din nou, în acest sfârşit de săptămână.

Lista țărilor pentru care România a impus autoizolare

ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile): Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain ,Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea, Ecuatoriala, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive. Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Sint Maarten, Spania, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Sub 1.000 de cazuri noi de coronavirus, în România! 779 de noi îmbolnăviri! Încă 29 de morți! Câte persoane cu COVID-19 sunt la ATI

Alte 779 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 62.547. Numărul deceselor înregistrate în ultima zi este de 29, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

OMS are probleme cu banii! "Niciodată nu este prea târziu să schimbăm cursul pandemiei". Milioanele promise nu sunt suficiente combaterii virusului

Dintre cazurile nou confirmate, 132 au fost raportate în municipiul Bucureşti, iar distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.385.334 de teste. Dintre acestea 6.607 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.738 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.869 la cerere.

Nu mai există Covid-19 aici! Satul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din țară este vindecat! Cum au reușit localnicii să scape de virus

Câte persoane cu COVID-19 au murit, în România

Până astăzi, 2729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 09.08.2020 (10:00) – 10.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 29 de decese (18 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Recomandari