Antena Căutare

Atenție, români! Ce se întâmplă cu PENSIILE în perioada următoare! Schimbările sunt MAJORE

lege pensii

Guvernul discută miercuri noua lege a pensiilor, premierul Viorica Dăncilă declarând la începutul şedinţei că această lege este bazată pe principii solide, că a fost discutată cu reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor şi că poate fi susţinută din punct de vedere bugetar.

Dăncilă a dat asigurări că vor fi eliminate inechităţile din prezent şi că noua lege va fi aplicată etapizat, astfel încât punctul de pensie să crească în 2021 la 1.875 de lei.

Legea pensiilor este un proiect important pentru milioane de români prin care ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii. Asigurăm pensii egale pentru muncă egală şi îndreptăm inechităţile din prezent, când două persoane care au avut aceeaşi ocupaţie şi au aceeaşi vechime în muncă beneficiază de pensii diferite”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că legea va fi aplicată etapizat, urmând ca punctul de pensie să crească la 1.265 anul viitor, la 1.775 de lei în 2020 şi la 1.875 de lei în 2021. Dăncilă a subliniat că aceste creşteri pot di susţinute din punct de vedere bugetar.

„Această lege este complexă, bazată pe principii solide, care poate fi susţinută din punct de vedere bugetar şi asupra căreia ne-am consultat atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele”, a declarat Dăncilă.

Atenție, români! Ce se întâmplă cu PENSIILE în perioada următoare! Schimbările sunt MAJORE

Miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, aproximativ 150 de pensionari au protestat în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de faptul pensiile nu vor mai fi corelate cu salariul mediu brut pe economie începând cu anul 2021. Reprezentanţii pensionarilor au afirmat că nu au fost consultaţi cu privire la modificările aduse sistemului de pensii, încercând în repetate rânduri să discute cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Legea prevede că începând din anul 2022, valoarea punctului de referinţă creşte anual cu rata medie a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Punctul de referinţă este un alt indicator luat în calcul la stabilirea valorii pensiei şi reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare, adică 25.

În 28 septembrie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spunea că legea pensiilor a fost suficient de mult dezbătută, simulată şi calculată, astfel încât să nu fie necesare foarte multe amendamente de la Parlament.

Ministrul Muncii a afirmat că pensiile cresc până în 2021, dar abia atunci se va aplica noua formulă, pentru că până atunci nu există posibilitatea tehnică de a recalcula 5 milioane de pensii.

Este oficial! S-a schimbat vârsta la care medicii se pot pensiona... Lovitură de PROPORȚII în școlile din România! Profesorii și elevii au primit „INTERZIS” la asemenea practici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x