Antena Căutare

Noul nor de cenusa se afla deasupra Romaniei

Ministerul Mediului anunta ca noul nor de cenusa vulcanica, prezent la aceasta ora deasupra vestului si nord-vestului Romaniei, va avansa treptat spre est si se va pozitiona, pana marti dimineata la ora 03.00, peste cea mai mare parte a tarii noastre.


Conform rezultatului modelului de dispersie si a modelelor atmosferice de prognoza rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, specialistii considera ca in urmatoarele 24 de ore nu se vor inregistra depasiri ale valorilor maxime admise ale concentratiilor de poluanti datorate norului de cenusa vulcanica pe teritoriul Romaniei.

Ministerul Mediului si Padurilor monitorizeaza permanent, prin Administratia Nationala de Meteorologie si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, atat traiectoria norului de cenusa, cat si concentratia particulelor in aerul ambiental.

Mai multe curse spre Italia au fost anulate, duminica, de pe aeroporturile din Romania, din cauza noii eruptii vulcanice din Islanda si a norului de cenusa care traverseaza Europa.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a reinceput joi sa elibereze in atmosfera cantitati importante de cenusa, dupa cateva zile de acalmie. Norul de cenusa vulcanica a determinat inchiderea partiala a spatiului aerian italian.

Perturbarea traficului aerian s-a extins duminica in sudul Europei, din Portugalia pana in Germania, din cauza norului de cenusa provenind de la vulcanul islandez a carui eruptie a paralizat deja traficul aerian la jumatatea lui aprilie.

In timp ce situatia se ameliora, in cursul dupa-amiezii, pe aeroporturile din Spania si Italia, norul de cenusa vulcanica a afectat, duminica, Croatia, sudul Germaniei si Austria.

Particulele de cenusa pot afecta reactoarele avioanelor, determinand autoritatile sa anuleze zboruri, ca o masura de precautie.

Potrivit Organizatiei Europene pentru Navigatie Aeriana, Eurocontrol, aproximativ 24.500 de zboruri au avut loc duminica, o scadere cu aproximativ 500, fata de o zi de duminica normala.





Sursa: www.jurnalul.ro

Accident: Un slep incarcat cu aproape 1.000 tone de porumb s-a scufundat in Dunare... Vezi imagini cu accidentul alpinistului utilitar decedat in Capitala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x