Antena Căutare

Nu scăpam de ploi! Meteorologii au emis Cod Galben de inundații în 15 județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis, marți, o nouă atenționare Cod Galben de inundații, valabilă în nouă bazine hidrografice de pe raza a 15 județe, începând din această după-amiază.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis, marți, o nouă atenționare Cod Galben de inundații, valabilă în nouă bazine hidrografice de pe raza a 15 județe, începând din această după-amiază, notează Agerpres.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 16 iunie, ora 15,00 — 17 iunie, ora 18,00, pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic (bazin superior și afluenți) — județul Cluj, Arieș (bazin superior și afluenți) — județele Alba și Cluj, cursurile superioare ale Mureșului și Târnavelor și afluenții lor din județele Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș,Sibiu și Alba, Olt superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu, Argeș bazin superior și afluenți din județele Argeș și Dâmbovița, Ialomița bazin superior și afluenți din județele Dâmbovița și Prahova, Buzău (bazin superior și afluenți) — județele Covasna și Buzău, Putna (bazin superior și afluenți) — județul Vrancea și Rm. Sărat (bazin superior și afluenți) — județele Buzău și Vrancea se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Pe de altă parte, INHGA precizează că se ridică, începând cu data 16 iunie, ora 15,00, atenționarea hidrologică Cod Galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Atenționarea Cod Galben de inundații a fost deja transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Crișuri, Mureș, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița și Siret.

Veste URIAȘĂ pentru elevii de clasa a 12-a! Ce vor primi tinerii care iau 10 la Bacalaureat... Pământul, tot mai neliniştit! Al treilea CUTREMUR în ultimele două zile s-a produs în urmă cu puţin timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x