Antena Căutare

Nu te mai lăsa păcălit! Aşa deosebeşti ADEVĂRATA brânză de Sibiu de falsurile din pieţe

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de calitatea produselor cumpărate din pieţe, iar specialiştii trag un puternic semnal de alarmă. Există pe tarabe falsuri care ne pot pune viaţa în pericol. Este şi cazul celebrei "Telemea de Sibiu"

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de calitatea produselor cumpărate din pieţe, iar specialiştii trag un puternic semnal de alarmă. Există pe tarabe falsuri care ne pot pune viaţa în pericol. Este şi cazul celebrei "Telemea de Sibiu"

Telemeaua de Sibiu se face şi acum după reţete vechi, transmise în familiile de oieri din generaţie în generaţie. Gustul deosebit depinde de mai mulţi factori, de la compoziţia păşunilor unde sunt duse oile, până la modul de preparare şi păstrare.
Brânza de Sibiu este unică datorită gustului deosebit pe care îl dau în primul rând compoziţia floristică a păşunilor şi microclimatul. Vorbim despre zona de munte, aer, modul de măturare al brânzei, apa pe care o folosim, chiar şi apa pe care o consumă animalul”, explică, pentru adevărul.ro, Marcel Andrei, preşedinte Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu.
Caracteristică este şi consistenţa brânzei de Sibiu, care este moale ca aluatul şi se întinde asemănător untului.
Pentru a obţine cea mai bună brânză, condiţiile de igienă sunt esenţiale. Apoi, contează foarte mult şi modul de prelucrare, timpul de preparare pentru o brânză de calitate fiind de aproximativ 5-6 ore.
Cum eticheta de “brânză de Sibiu” vinde produsul foarte bine, pe piaţă au apărut foarte multe produse contrafăcute, ajungându-se să se pună eticheta de “telemea de Sibiu” până şi pe importuri din Bulgaria. Cum ştiţi că aţi ales un produs autentic? “În afară de a fi gustată brânza, mai trebuie luată o fărâmitură între degete şi, în momentul în care ea se întinde precum untul, înseamnă că este brânză de calitate”, mai spune Marcel Andrei.
Atenţionare meteo! COD GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni în jumătate de ţară... Uite ce obiecte îţi aduc NOROC, în funcţie de ZODIE! Horoscopul talismanelor te ajută să ai parte numai de BINE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x