Adevărul despre coronavirus în România. Numărul real de infecții se ridică la 120.000?! Alexandru Rafila: ”Multe persoane au trecut prin boală fără simptome!”

Numărul real de cazuri de coronavirus din România nu este cunoscut, însă președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, susține că acesta ar fi de zece ori mai mare, întrucât multe dintre persoane au trecut prin boală fără să aibă simptome ori s-au confruntat cu simptome atipice, motiv pentru care n-au ajuns la medic. 

Adevărul despre coronavirus în România. Numărul real de infecții se ridică la 120.000?! Alexandru Rafila: ”Multe persoane au trecut prin boală fără simptome!”

Alexandru Rafila susține că în România ar fi existat multe cazuri de infecții cu noul coronavirus, chiar și 120.000, însă multe persoane n-au avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Este adevărat că nu ştim cifra reală a numărului de cazuri pentru că sunt foarte multe persoane care au trecut prin boală fără să fie simptomatice, nu au ştiut că au boala sau au avut simptome extrem de nespecifice care nu i-au făcut să se prezinte la medic. În Franţa sunt 200.000 de cazuri confirmate, iar studiul de seroprevalenţă mi-a arătat că sunt 6% dintre francezi, adică 3,6 milioane de persoane. Asta înseamnă că, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul de persoane care au trecut prin boală este o diferenţă de 18 ori. Şi la gripă de întâmplă aşa. Nu se întâmplă numai la această boală. Numărul de gripă diagnosticată este mult, mult mai mic decât numărul real de gripă. Este o realitate, nu avem cum să o schimbăm şi este bine că este aşa”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Ultimă oră! Încă cinci persoane infectate cu noul coronavirus au murit, în România! Am ajuns la 693 de morți! 11.978 de îmbolnăviri!

De asemenea, el spune că numărul real de infecții ar fi de zece ori mai mare.

Nici nu avem mult, avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe, dar, raportat la populaţia României, 120.000 o să vedeţi că este un procent extrem de redus. Din cauza asta nu cred că în România am avut o circulaţie extrem de intensă a virusului, am avut în unele locuri ca Suceava. Nu poţi să compari Suceava nici măcar cu Bucureşti, pentru că am avut la Suceava 3.000 de cazuri, marea majoritate în oraşul Suceava – cel puţn 2.000 de cazuri, un oraş cu 120.000 de locuitori. Am avut la un moment 1.000 în Bucureşti, unde avem 2 milioane de locuitori. Diferenţele sunt foarte, foarte mari. Înseamnă că acolo a circulat foarte mult virusul şi acolo trebuie să iau nişte măsuri”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav ori să atingi un obiect contaminat. Experții din China, avertisment îngrijorător: ”Evită aceste locuri!”

Coronavirus în România, bilanț oficial

În România au fost confirmate, până acum, 11.978 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 693 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.


Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri