Numele localităților scrise cu „î” din „i” se schimbă. Cum îi asta afectează pe locuitori

Un proiect de lege care vrea sa schimbe denumirile localitatilor. Esti de acord?

Numele localităților scrise cu „î” din „i” se schimbă. Așadar, actele de identitate, pașapoartele sau permisele de conducere vor trebui schimbate, dacă proiectul de lege iniţiat de deputaţii PSD va fi votat.

Conform unei hotărâri a Adunării Generale a Academiei Române din 1993, s-a revenit la scrierea cu „â”. Astfel, numele comunei Ciorogîrla, spre exemplu, trebuie scris cu „â” din a”.

La Ciorogârla nici locuitorii, nici edilii nu ştiu exact care-i scrierea corectă. Pe clădirea primăriei e într-un fel, pe cea a consiliului local, altfel. La fel se întâmplă şi în Dârvari, unul dintre satele comunei.

Afectaţi de această potențială schimbare schimbare vor fi, însă, toţi cei care trăiesc în localităţile vizate. Vor trebui să îşi schimbe, automat, buletinele, permisele de conducere sau paşapoartele şi să dea piept cu cozile de la ghişee şi cu birocraţia anevoioasă.

Documentele respective vor fi emise doar în momentul în care acestea vor expira”, a declarat însă Florin Buicu, deputat PSD.

sursa:digi2.ro, magnanews.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri