Antena Căutare

Numele localităților scrise cu „î” din „i” se schimbă. Cum îi asta afectează pe locuitori

Un proiect de lege care vrea sa schimbe denumirile localitatilor. Esti de acord?

Numele localităților scrise cu „î” din „i” se schimbă. Așadar, actele de identitate, pașapoartele sau permisele de conducere vor trebui schimbate, dacă proiectul de lege iniţiat de deputaţii PSD va fi votat.

Conform unei hotărâri a Adunării Generale a Academiei Române din 1993, s-a revenit la scrierea cu „â”. Astfel, numele comunei Ciorogîrla, spre exemplu, trebuie scris cu „â” din a”.

La Ciorogârla nici locuitorii, nici edilii nu ştiu exact care-i scrierea corectă. Pe clădirea primăriei e într-un fel, pe cea a consiliului local, altfel. La fel se întâmplă şi în Dârvari, unul dintre satele comunei.

Afectaţi de această potențială schimbare schimbare vor fi, însă, toţi cei care trăiesc în localităţile vizate. Vor trebui să îşi schimbe, automat, buletinele, permisele de conducere sau paşapoartele şi să dea piept cu cozile de la ghişee şi cu birocraţia anevoioasă.

Documentele respective vor fi emise doar în momentul în care acestea vor expira”, a declarat însă Florin Buicu, deputat PSD.

sursa:digi2.ro, magnanews.ro

ALERTĂ meteo: cod portocaliu de fenomene PERICULOASE. Anunțul făcut de ANM... Bătaie între adolescente la Arad! O tânără de 16 ani, lovită cu palmele de colege! Totul s-a petrecut în mijlocul zilei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x