Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Veste uriașă! Ce șanse ai, cu adevărat, să te infectezi a doua oară cu noul coronavirus: „Oamenii pot dobândi imunitate”

Te poți infecta cu noul coronavirus după ce ai fost vindecat? Există imunitate la COVID-19?

Ce șanse ai, cu adevărat, să te infectezi a doua oară cu noul coronavirus

Profimedia

Schwan a declarat luni, la emisiunea “Squawk Box Europe” de la CNBC, că în opinia sa cei care au avut deja coronavirusul sunt acum imuni la boală, dar a subliniat că este nevoie de mai multe cercetări.

„Ştim de la alte coronavirusuri că este foarte probabil ca odată ce ai trecut prin infecţie ai dobândit imunitate. Dar acest lucru trebuie dovedit în timp.

Avem nevoie de studii pentru a vedea cu adevărat dacă oamenii care s-au infectat se pot reinfecta. Dar există o probabilitate mare să nu se întâmple acest lucru”, a spus Schwan.

Comentariul lui Schwan referitor la imunitatea faţă de COVID-19 a avut loc după ce cercetători sud-coreeni au ajuns la concluzia că este imposibil ca virusul să reinfecteze oamenii.

Citește și:

Uită de vaccin! Un spray nazal poate împiedica noul coronavirus să ajungă în plămâni. Scoțienii îl vor urgent pe piață

Te poți reinfecta cu noul coronavirus?

Au existat suspiciuni că persoane din Japonia, China şi Coreea de Sud s-ar fi putut îmbolnăvi pentru a doua oară de coronavirus, dar cercetători ai Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud au declarat săptămâna trecută că acest fenomen a fost rezultatul unor teste eronate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că nu există dovezi suficiente pentru a justifica emiterea unor aşa-numite „paşapoarte de imunitate”, ce ar permite persoanelor care au avut deja virusul să revină la o viaţă normală.

Citește și:

O asistentă a mințit și a infectat, intenționat, alte persoane cu noul coronavirus! Anchetă uriașă la Botoșani

Testul ce îți spune dacă ai avut vreodată COVID-19

Compania Roche Diagnostics a anunțat că a creat un test ce poate detecta prezența anticorpilor anti-coronavirus, potrivit Daily Mail.

Citește și:

Un cartier întreg, în carantină! Cum a reușit un buzoian să bage în izolare peste 2.000 de oameni: „Este prima oară, de la începutul pandemiei, când s-a întâmplat așa ceva”

Testele de acest tip sunt dorite atât de companiile ce ar urma să își crească exponențial câștigurile, cât și de guverne, pentru a afla câți oameni au avut boala, cine ar avea imunitate şi să dezvolte posibile strategii pentru a ajuta la ridicarea restricţiilor naţionale.

Despre testul cu precizie de 100%, puteți citi mai multe, AICI.

Recomandari