Antena Căutare

O familie de englezi a prejudiciat statul cu 23 de milioane de euro într-un singur an. A chemat AMBULANȚA de 3500 de ori în 2017!

O familie de englezi a prejudiciat statul cu 23 de milioane de euro într-un singur an. A chemat Amnbulanța  de 3500 de ori în 2017!

O familie de englezi a prejudiciat statul cu 23 de milioane de euro într-un singur an. A chemat Amnbulanța de 3500 de ori în 2017!

Paramedicii au fost sunați de la domiciliul situat la o adresă din nordul Londrei mai exact de 3594 de ori în 2016/17, așadar în medie de circa zece ori pe zi. De cele mai multe ori, Ambulanța se întorcea la sediu așa cum și venea: goală, fără niciun pacient care să necesite internare.

Cu toate astea, cazul prezentat e jurnaliștii de la The Sun nu este unul izolat. În Marea Britanie, o ambulanță a fost apelată de mai mult de 1000 de ori într-un an și în alte două cazuri.

Șefii Serviciilor de sănătate din Marea Britanie avertizează că "apelanții frecvenți" costă Ministerul Sănătății în jur de 23 de milioane de euro pe an și riscă să pună în pericol viețile apelanților autentici. Cum au ajuns specialiștii la această concluzie?

Fiecare apel gratuit la numărul de urgență 999 costă circa zece euro. În plus, trimiterea unei ambulanțe la o adresă costă în jur de 170 de euro și luarea unui pacient la spital costă mai mult de 270 de euro, potrivit cifrelor oficiale.

Un român a sunat la 112 de 17.185 de ori într-un an

Dumitru Covaci, din Huşi, deţine recordul absolut în România în ceea ce priveşte telefoanele date la numărul unic de urgenţă. Bărbatul bolnav de diabet a ajuns la spital în 2010 de patru ori în fiecare zi după ce operatoarele de la 112 i-au direcţionat către Ambulanţă 1 din 17 apeluri. Un bărbat de 69 de ani din localitatea vasluiană Huşi a reuşit o performanţă greu de egalat. Anul trecut a cerut ajutor, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, de 47 de ori pe zi. Practic, Dumitru Covaci a sunat în fiecare oră de două ori, pentru a solicita un echipaj de ambulanţă care să-i acorde îngrijiri medicale sau să-l transporte la spital.

Vine o nouă "epocă de gheaţă"? Meteorologii avertizează asupra unui fenomen periculos. Cum ne va afecta "... Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează 2018. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 6 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x