Antena Căutare

O fetiță de 2 ani se luptă cu viața, după ce o banală gripă s-a transformat într-o inflamație a creierului! Se află în comă indusă

O fetiță de numai doi ani este în stare critică după ce a suferit o complicație rară a gripei care i-a atacat creierul. Numele ei este Layla Thomas și  se află internată la terapia intensivă pediatrică a Spitalului de Copii din St Louis, Missouri.

Lacrimi și durere fără margini! Părinții fetiței de 2 ani au crezut că puiul lor de doi ani suferea de o simplă gripă, dar totul a devenit un coșmar când au aflat că această gripă s-a transformat într-o inflamație rară a creierului! În prezent, viața fetiței atârnă de un fir de ață, iar medicii i-au indus stare de comă pentru a putea lupta pentru viața ei

O fetiță de numai doi ani este în stare critică după ce a suferit o complicație rară a gripei care i-a atacat creierul. Numele ei este Layla Thomas și se află internată la terapia intensivă pediatrică a Spitalului de Copii din St Louis, Missouri.
Doctorii sunt rezervați cu privire la șansele ei de supraviețuire, dându-i șanse de 50% de viață.

În timp ce părinții copilei așteaptă cu disperare un semn de îmbunătățire a stării ei de sănătate, rudele și cei dragi strâng bani pentru a plăti facturile medicale care cresc pe zi ce trece.


Simptomele Laylei au început acum două săptămâni, când au debutat cu simptome asemănătoare gripei. "Îi curgea puțin nasul și tușea, dar nimic neobișnuit față de ce avusese până atunci", a declarat matușa lui Layla, Jessica Kile, pentru KMOV4
Situația s-a înrăutățit pe 18 martie, atunci când termomentrul arăta 41 de grade C și Layla a fost dusă de urgență la spital. Starea ei s-a agravat extrem de repede.

Citește și: Ce provoacă inflamație în corp și cum o poți reduce

Acum, mătușa sa povestește: "Layla nu răspunde deloc la tratament, singurele semne pe care le transmite fiind mișcări mici ale ochilor".

Doctorii au explicat că fetița a suferit o agravare rară a gripei denumită encefalită necrotică, o boală incredibil de rară, cu aproximativ 59 de cazuri înregistrate.
Din păcate, o treime dintre pacienți nu supraviețuiesc bolii.
În cele mai multe cazuri, encefalopatia necrotizantă este o complicație a gripei netratată corespunzător.

Fetiței i-a fost indusă starea de comă pentru ca medicii sp îi poată administra antibiotice și transfuzii de sânge pentru a lupta să o salveze. Cum mătușa ei, Kile, a spus: "I-au administrat tor ce a fost posibil, peste puterea de imaginație a unui om".

Medicii i-au spus familiei că nu au văzut un caz ca acesta, cel puțin în ultimii 10 ani, motiv pentru care, au fost obligați să-și cheme colegi din întreaga lume pentru a ajuta la rezolvarea cazului Laylei. "Doar timpul va decide soarta micuței," a scris un prieten de familie pe GoFundMe.

Accident fatal la Târgu-Mureș! Două persoane au murit după ce o autoutilitară și un autoturism s-au ciocnit într-un sens... S-au tras focuri de armă în centrul Bucureștiului! Polițiștii au fost amenințați cu cuțitul în plină stradă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x