Antena Căutare

Ipoteză halucinantă în cazul porcilor infectați cu pestă găsiți în Teleorman! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul: ”O mână criminală!”

În ziua în care specialiştii Comisiei Europene au venit să verifice cum gestionăm epidemia de pestă porcină, ministrul Agriculturii face un anunţ-şoc. Există suspiciuni că o mână criminală a adus virusul în Teleorman, recunoaşte Petre Daea.

În ziua în care specialiştii Comisiei Europene au venit să verifice cum gestionăm epidemia de pestă porcină, ministrul Agriculturii face un anunţ-şoc. Există suspiciuni că o mână criminală a adus virusul în Teleorman, recunoaşte Petre Daea. Al doilea focar s-a confirmat azi în judeţ. Trei porci s-au îmbolnăvit într-o gospodărie. Ca să oprească extinderea epidemiei, Daea a promis şi recompense: între 65 şi 225 de lei, pentru cei care descoperă animalele bolnave şi anunţă autorităţile.


La Ministerul Agriculturii s-a dat alarma, după ce doi porci morţi au fost găsiţi în Teleorman. Petre Daea a cerut o anchetă şi nu exclude ca virusul pestei porcine să fi fost adus de cineva.

”Există această suspiciune. Nu era nicio cale să aduci acolo din apropiere. Nu e nicio crescătorie.”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Animalele au fost găsite încă de la sfârşitul lui septembrie, de un bărbat din localitatea Slobozia Mândra. În zonă se află şi cea mai mare fermă de porci din judeţ, la care acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea. Abia după aproape trei săptămâni, s-a confirmat existenţa pestei porcine. Până să apară rezultatele, autorităţile au îngropat leşurile.

Tot în Teleorman, al doilea caz de pestă a fost confirmat, azi, în satul Cucueţi, aflat la 10 kilometri de oraşul Roşiorii de Vede.

Pentru că epidemia se extinde, ministrul Agriculturii promite recompense pentru persoanele care anunţă când găsesc porci bolnavi. 65 de lei, în cazul celor domestici, şi 225 de lei, în cazul mistreţilor. O astfel de măsură ne-a fost recomandată de Uniunea Europeană încă din luna iulie.

Gata, e oficial! Se strică vremea! Zonele în care va ploua începând de mâine! Când apar primele ninsori... Accident grav, în urmă cu puţin timp. Două mașini făcute praf: Cinci victime, în urma impactului violent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x