„În România, nu ai aripi! N-am plecat doar pentru bani”. O româncă, imaginea sistemului sanitar britanic! A explicat de ce nu s-ar întoarce în țară

O româncă a devenit imaginea sistemului sanitar britanic, după ce a emigrat, în urmă cu șapte ani. Femeia a explicat de ce nu s-ar întoarce niciodată la muncă în țară.

„În România, nu ai aripi! N-am plecat doar pentru bani”. O româncă, imaginea sistemului sanitar britanic! A explicat de ce nu s-ar întoarce în țară

Femeia, Claudia Anghel, a emigrat în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în urmă cu 7 ani, iar astăzi este una dintre cele mai apreciate asistente de către Serviciul Naţional Medical din această ţară. Britanicii au transformat-o în imaginea acestei instituţii importante, iar panouri uriaşe cu imaginea ei au tronat în Londra şi în alte oraşe importante.

De ce a plecat din țară românca devenită imaginea sistemului sanitar britanic

Claudia Anghel a ales să plece din România încă din 2013. A luat această decizie pentru că nu mai vedea „luminiţa de la capătul tunelului” din cauza corupţiei generalizate din ţară.

A ajuns să fie imaginea National Health Service (Serviciul Naţional Medical). Potrivit britanicilor, Claudia a fost aleasă „imagine a responsabilităţii la cea de-a 72-a aniversare” a instituţiei medicale.

Românca le-a atras atenția și americanilor. Potrivit The New York Times, care citează Associated Press, Claudia, care e acum angajata spitalului universitar Coventry and Warwickshire, şi-a părăsit ţara din cauza corupţiei endemice.

„N-am crezut că mă voi bucura să-mi văd puiul plângând!”. Un asistent SMURD, trimis întâmplător să-și salveze propriul fiu! Ce i-a spus copilul este cutremurător!

„Banii fac diferenţa, însă pentru mine mediul de lucru este cel care contează. Este vorba despre respectul pentru personalul medical şi respectul pentru pacient - este vorba despre respectul reciproc. Nu emigrezi doar pentru că nu ai destui bani, emigrezi pentru a evita corupţia”, a declarat românca.

Motivul pentru care nu s-ar mai întoarce să lucreze în țară

Acum, Claudia Anghel nici nu concepe să se mai întoarcă în România, din cauza corupţiei, ce supravieţuieşte oricărui guvern şi rămâne un adevărat coşmar pentru românii cinstiţi, care încearcă să-şi clădească un viitor muncind.

„Nu m-aş întoarce la muncă în România, pentru că pot fi orice vreau aici. În România, nu ai aripi cum ai aici, pentru a deveni orice vrei. Cineva trebuie să schimbe sistemul pentru a face oamenii să rămână acolo. Regulile nu sunt aceleaşi pentru toată lumea din România”, a spus ea, potrivit adevarul.ro.

Americanii vin şi cu câteva date statistice. Autorii amintesc faptul că până în 2013, peste 14.000 de medici români lucrau în străinătate, adică echivalentul a circa 26% din numărul total de medici din ţară. Până în 2016, statisticile oficiale arătau că 44.000 de cadre medicale au plecat în Europa de Vest, dar ultimele estimări arată că azi cifra a ajuns la 60.000. Exodul nu mai poate fi oprit, chiar dacă salariile personalului medical au crescut în ultima vreme. Acest lucru subliniază faptul că cei mai mulţi medici părăsesc România nu atât din cauza salariilor, ci mai ales din cauza corupţiei şi a lipsei de interes cu care a fost privintă Sănătatea de toate guvernele de după 1989.

Jurnaliștii americani au mai scris că problemele ce afectează asistenţa medicală în România reflectă problemele generale ale ţării - salarii mici, corupţie, administrare proastă şi favoritism legat de conexiuni politice sau personale, ce deschid calea pentru avansarea în baza a alte criterii decât abilitatea, experienţa sau meritul.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole
Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri