Antena Căutare

Observator Update, 9 aprilie, ora 12:00: Bugetarii vor lucra 15 zile și alte 15 vor sta acsă

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 12:00 despre coronavirus în Români și în lume, transmise de Bianca Iacob.

România își numără de la o zi la alta șomerii. Peste un milion de contracte de muncă au fost suspendate până acum. De ieri până azi încă 20 de mii de români au fost trimiși acasă, arată datele de la Ministerul Muncii. Majoritatea patronilor care și-au sistat activitatea sunt din industria prelucrătoare, comerț și industria ospitalității. În aceste zile și cererile pentru şomajul tehnic se depun pe bandă rulantă.

Ludovic Orban a spus că pentru cei ce lucrează la stat se gândește la un program în două ture pentru bugetari, dar și la șomaj tehnic. Adică, 15 zile lucrate, iar lalte 15 acasă care vor fi plătite din șomaj tehnic adică 75% din salariul de bază.

Vă remaintim că nivel mondial, situaţia rămâne gravă. Şi haideţi să vedem acum cateva cifre legate de asta, obtinute cu ajutorul colegilor de la Externe. Cele mai multe cazuri sunt în continuare în Statele Unite. Iata, peste 430 de mii, în total, urmate de Spania şi Italia. Îngrijorător este că peste Ocean, numărul morţilor a ajuns la un nou record, pentru a doua zi consecutiv.

Sunt mai bine de 1800 în ultimele 24 de ore. Aproape jumătate dintre ele, doar în New York. Acolo este, de altfel, cea mai neagră zi de la debutul pandemiei. Per total, americanii numără aproape 15 mii de morţi. Mergem şi în Italia. E adevărat că numărul deceselor a scăzut acolo pentru a treia zi la rând -sunt aproape 550, însă în total, Peninsula depăşeşte 17.600 de morţi. Sumbră ni se pare şi analiza cercetătorilor americani. Potrivit lor, Marea Britanie, ţară care a luat târziu măsuri de izolare, ar putea fi cea mai afectată ţară din Europa din cauza pandemiei de COVID-19.

Studiul estimează ca până în luna august, numărul morţilor ar putea ajunge acolo la 66 de mii. Deocamdată, numără undeva la 7 mii de decese, iar numărul total de cazuri depăşeşte 60 de mii. Venim însă şi cu veşti bune, căci există şi ele. În lupta contracronometru pentru testarea unor vaccinuri care să ne scape de pandemie, Israel mai face un pas în faţă în această bătălie. Şase pacienţi în stare critică au primit un tratament revoluţionar şi toţi au supravieţuit. Ba mai mult, starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit. Israelul numără 9 mii de cazuri de Coronavirus, însă are doar 73 de decese.

Speranţa, croitoreasa cu inimă mare care confecţionează maști gratuite pentru oamenii din satul ei... Braşov: Poliţiştii fac cercetări după ce un bărbat de 81 de ani a murit de coronavirus în Spitalul Judeţean/ Familia acu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x