Antena Căutare

OMS condamnă țările europene care încep să relaxeze măsurile împotriva Covid-19. "Ce e mai rău abia de acum urmează!"

Cel puţin până când va fi identificat un vaccin sau un tratament eficient, restricțiile ar trebui să devină noua noastră normalitate, susțin reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care condamnă țările europene care au decis să relaxeze măsurile luate pentru a împiedica răspândirea Covid-19.

OMS condamnă țările europene care încep să relaxeze măsurile împotriva Covid-19. "Ce e mai rău abia de acum urmează!"
OMS condamnă țările europene care încep să relaxeze măsurile împotriva Covid-19 | Hepta

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că ridicarea oricăror restricţii impuse pentru stăvilirea transmiterii noului coronavirus trebuie să fie graduală, întrucât dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând va exista o recrudescenţă a infectărilor.

Citește și: Un medic infectat cu noul coronavirus a băut o substanță ce l-ar fi putut omorî

Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.

OMS: "Nu vă relaxați. Ce e mai rău de acum începe"

"Nu vă relaxați. Ce e mai rău de acum începe", se arată într-un mesaj transmis de OMS.

Trebuie să adaptăm felul în care trăim, precum şi sistemele de sănătate odată cu desfăşurarea epidemiei, a susţinut Kasai în timpul unei conferinţe de presă online.

Citește și: „Transpiram din toţi porii, nu puteam să respir, nu îmi mai simţeam degetele. Soția mea a început să plângă”. Un medic care a operat o fetiță bolnavă de COVID-19, mărturie emoționantă! VIDEO

"Cel puţin până când va fi identificat un vaccin sau un tratament eficient, acest proces va trebui să devină noua noastră normalitate". Guvernele care iau în considerare ridicarea restricţiilor trebuie să procedeze cu prudenţă şi în mod gradual, monitorizând în continuare situaţia epidemiologică, a mai spus acesta. Atât timp cât virusul circulă, nicio ţară nu este pusă la adăpost în faţa unei potenţiale epidemii copleşitoare, a mai precizat oficialul.

"Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit", a spus acesta.

Decizie fără precedent! Copiii medicilor decedați vor primi bani de pe urma lor: "celor din prima linie ar trebui s... Raed Arafat a anunțat când vor fi luate primele măsuri de relaxare, în România! „Trebuie să vedem impactul pe sistemul s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x