Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Orban avertizează populația României: "Dacă nu respecți regulile devii un factor de risc și vei fi sancționat". Premierul consideră că amenzile sunt singura soluție de prevenire a oricărui comportament nedorit

Ludovic Orban este extrem de drastic cu impunerea măsurilor de protecție în masă și susține că cei care nu respectă protecția trebuie neapărat să fie sancționați conform legii deoarece sunt un factor de risc pentru întreaga lume. „A nu respecta regulile înseamnă a îi pune în pericol pe ceilalţi". Premierul consideră că amenzile sunt soluția pentru a preveni orice fel de comportament care poate zădărnici combaterea coronavirusului.

Orban avertizează populația României: "Dacă nu respecți regulile devii un factor de risc și vei fi sancționat". Premierul consideră că amenzile sunt singura soluție de prevenire a oricărui comportament nedorit

Premierul Ludovic Orban este de părere că orice comportament indezirabil manifestat pe perioada stării de alertă trebuie sancționat.

„A nu respecta regulile înseamnă a îi pune în pericol pe ceilalţi pentru că dacă nu porţi mască, dacă nu respecţi regula de distanţă fizică sanitară, dacă nu respecţi toate regulile de autoprotejare, dar şi de protejare, de fapt, tu în mod deliberat devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat. Şi el acum este sancţionat”, a spus Ludovic Orban, luni seara.

Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor: "Proiectul începe de săptămâna viitoare. Va fi o testare masivă"

Premierul consideră că amenzile sunt soluția pentru a preveni orice fel de comportament care poate zădărnici combaterea coronavirusului.

Experința unui medic tânăr infectat cu COVID: "Da, bă, chiar există! Febră nu foarte mare, 38 - 38.2 grade Celsius, niște dureri de cap si frisoane, care au durat 2 zile. Atât. Nimic altceva"

„S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile pentru că cum facem diferenţa între cei 98 la sută din cetăţenii români care sunt corecţi, care respectă legea, care se comportă în conformitatea cu regulile stabilite şi cei doi la sută care nu respectă legea.

Normal că este o formă prin care îi determinăm pe cei care nu respectă regulile şi care pun în pericol pe ceilalţi să îi determinăm şi prin această pârghie care este amenda. Există şi cealaltă pârghie penală pentru că sunt anumite situaţii în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul Penal”, a continuat Ludovic Orban.

Avertismentul specialiștilor OMS legat de purtarea măștilor: "Nu există dovezi că ar proteja oamenii care nu sunt bolnavi"

Recomandari