Antena Căutare

Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor: "Proiectul începe de săptămâna viitoare. Va fi o testare masivă"

Gabriela Firea a anunțat ce se va întâmpla cu programul prin care zeci de mii de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus. Potrivit primarului Capitalei, acțiunea va începe la sfârșitul săptămânii acesteia.

Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor: "Proiectul începe de săptămâna viitoare. Va fi o testare masivă" Galerie
Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor: "Va fi o testare masivă. Proiectul începe de săptămâna viitoare"

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat programul de testare în masă a bucureștenilor. Este vorba despre un program prin care autoritățile vor să identifice cazuri de infecție cu coronavirus, în rândul populației asimptomatice. Testele vor fi realizate în spitalele din București și vor fi de tip PCR.

Gabriela Firea susține că testarea bucureștenilor nu va aglomera spitalele, deoarece, în pr

Anunț de maximă importanță de la OMS. Ce se întâmplă cu populația la nivel mondial: "10% a dezvoltat imunitate, 80% este suspectă de coronavirus"

"Ar trebui să testăm masiv populația asimptomatică, deci cea care nu s-a înscris pânăa cum în definiția de caz și care nu a avut acces la testare. Până în acest moment au fost testați doar românii care s-au întors din străinătate și care au stat în carantină 14 zile, persoanele care au avut simptome, febră foarte mare sau tuse precum și familia sau colegii și prietenii care au venit în contact cu o persoană declarată pozitivă la testul real timp PCR", spune Gabriel Firea.

Proiectul începe de săptămâna viitoare

"La sfârșitul acestei săptămâni vom demara ambele tipuri de testări în Municipiul București cu toate blocajele, cu toate sincopele care au avut loc în spațiul public acum o lună. Prima dată, testarea de timp antigen cu aparate reali time PCR și cu teste normale, nu rapide care au fost contestate, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar pe o platformă pe care o vom anunța în câteva zile cel mai probabil se va numi "Testăm pentru București". Astfel, acele persoane asimptomatice vor afla dacă sunt contaminate și nu au știut până acum", mai spune Gabriela Firea.

România a intrat în stare de alertă maximă. S-au schimbat câteva dintre măsurile pe care le anunţaseră iniţial autorităţile

Conform proiectului, testele vor fi decontate de Primărie în cuantumul sumei de 200 de lei pentru fiecare test.

„Nu dăm vouchere nu dăm bonuri, nu plătim populația. Este vorba de decontarea pe care PMB o face în cuantum de 200 de lei, care este suma pe care o decontează spitalelor pentru testarea PCR”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a declarat luni că proiectul de testare cu teste rapide făcut în parteneriat cu Institutul Matei Balș va fi realizat, fiind un proiect diferit de cel care vizează persoanele asimptomatice.

Aici este adevărul gol-goluț! Câți oameni a omorât coronavirusul în întreaga lume din 4.000.000 de infectați

„Ce se întâmplă cu testele de anticorpi? Acel proiect este unul separat și care cu siguranță va fi realizat. PMB și-a îndeplinit obligațiile din parteneriatul cu Matei Balș, am achiziționat testele, avem unde să facem testele, avem eșatioanele pentru fiecare sector în parte”, a declarat Firea.

A murit bătrâna de 83 de ani care a refuzat internarea deși era infectată cu COVID. Aceasta și-a pierdut viața chiar dacă al doilea test a ieșit negativ

În data de 26 martie, Gabriela Firea și Streinu-Cercel anunțau începerea testării în București cu teste rapid începând cu data de 30 martie. Proiectul, care are în vedere testarea a 10.000 de bucurești nu a mai fost pornit.

A murit bătrâna de 83 de ani care a refuzat internarea deși era infectată cu COVID. Aceasta și-a pierdut viața chiar dac... Avertismentul specialiștilor OMS legat de purtarea măștilor: "Nu există dovezi că ar proteja oamenii care nu sunt b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x