Antena Căutare

(P) 3 sfaturi pentru transformarea livingului într-un spațiu prietenos și util

În foarte multe situații, un living pare prea mic pentru toate obiectele și decorațiunile pe care le-am dori în el, ca să arate cât mai elegant și mai confortabil. Întotdeauna este o idee excelentă să apelezi la câteva trucuri de design care să te ajute să optimizezi la maximum spațiul pe care îl ai la dispoziție, fără a-l încărca.

(P) 3 sfaturi pentru transformarea livingului într-un spațiu prietenos și util
(P) 3 sfaturi pentru transformarea livingului într-un spațiu prietenos și util | XT Deco

Noi venim cu 3 sfaturi pentru transformarea livingului într-un spațiu prietenos și util:

Amenajează un perete accent

Un perete accent poate schimba total aspectul unui living și să-i imprime atmosfera pe care ți-o dorești. Cea mai la îndemână variantă este fototapetul. Este disponibil în atâtea variante încât vei găsi foarte ușor exact ceea ce îți dorești. Vechile modele de fototapet se limitau la câteva imagini cu peisaje sau diverse personaje, însă cele noi - realizate și printr-o tehnologie avansată care le dă o rezistență ridicată în timp - sunt adevărate opere de artă. Vei descoperi multe modele 3D, care conferă adâncime spațiului, motive abstracte, modele inspirate de natură sau care imită diverse texturi naturale. Ideea este că, dacă îți amenajezi un perete accent, poți foarte ușor să renunți la accesorii și decorațiuni prin care să redai o anumită tematică sufrageriei și astfel să câștigi spațiu.

Alege inteligent mobilierul

Multe livinguri se aglomerează din cauza mobilierului prea mult și prea voluminos. Dacă ai un spațiu modest la dispoziție este mai bine să renunți la bibliotecă și să te folosești în loc de polițe suspendate. Sau poți alege unele care pot fi amplasate în colțurile camerei, care, oricum, rămân libere în cele mai multe situații. Dacă sufrageria este locul în care iei cina cu cei dragi, în multe situații probabil că te gândești și la o masă. În locul uneia care să îți ocupe permanent un spațiu, alege una pliabilă. De asemenea, măsoară bine camera înainte de a-ți lua canapeaua și optează pentru una care să se încadreze perfect în locul pe care ți-l dorești.

Decorul ferestrelor și iluminatul

Perdelele și draperiile trebuie alese întotdeauna în funcție de dimensiunea livingului. Dacă acesta este mare, îți poți permite să decorezi ferestrele exact așa cum îți dorești, însă dacă spațiul este mediu sau mic, trebuie să respecți câteva reguli. În primul rând, evită draperiile închise la culoare, pentru că acestea vor micșora spațiul și vor bloca lumina care, de asemenea, dă senzația unui spațiu mai mare. Pentru livingurile mici este ideal să alegi perdele și draperii din materiale foarte ușoare, naturale, sau chiar să le înlocuiești cu jaluzele sau rolete. Vei descoperi la furnizori modele foarte interesante, iar ferestrele vor arăta excelent.

De asemenea, montează-ți mai multe corpuri de iluminat, care să asigure distribuirea uniformă a cantității de lumină și care să îți permită să o dozezi în funcție de dispoziția pe care o ai la un moment dat sau momentul zilei.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru transformarea livingului, însă vei descoperi mai multe idei interesante pe blogul Elle Decor.

Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la p... Legea certificatului verde la muncă, modificată sub alt nume. Ce presupune certificatul STOP Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x