Antena Căutare

(P) Cum întreții discurile de vinil second hand? Uite 5 sfaturi!

Discurile de vinil sunt parte a istoriei, iar acestea au reprezentat pentru o lungă perioadă de timp singurul mod în care se putea asculta muzică.

viniluri Galerie
Discurile de vinil sunt parte a istoriei, iar acestea au reprezentat pentru o lungă perioadă de timp singurul mod în care se putea asculta muzică. Astăzi, te poți bucura de muzică oricând și oriunde ai fi. | Antena 1

Astăzi, te poți bucura de muzică oricând și oriunde ai fi. Dacă ești pasionat de muzica înregistrată pe disc de vinil, atunci știi cu siguranță că sunetul este superior oricăror alte metode de înregistrare.

Începând din anul 2011 discurile de vinil au început să se bucure din nou de atenția publicului, astfel că unele formații și-au înregistrat albumele și pe un astfel de format, însă majoritatea vinilurilor de pe piață în acest moment sunt vechi, astfel că acestea necesită o mai mare atenție când sunt manevrate și depozitate.

Dacă ai acasă discuri vinil și dorești să le păstrezi în siguranță, în cele ce urmează îți oferim câteva sfaturi despre cum să ai grijă de colecția ta:

  1. Păstrează discurile de vinil în coperta lor

Atunci când achiziționezi viniluri second-hand, este foarte important să acorzi atenție și coperții în care acestea se află, întrucât discurile se păstrează și se depozitează în interiorul lor. Procedând în acest fel, te vei asigura ca discul de vinil nu se va zgâria, nu se va depune praf pe el, iar calitatea sunetului va fi mereu la cel mai înalt standard. Când vrei să asculți un disc de vinil, ai grijă întotdeauna să nu-i atingi suprafața, și, pe cât posibil, folosește un pick-up de calitate. Materialul din care sunt confecționate discurile poate părea dur și rezistent la prima vedere, însă este tocmai contrariul. Având în vedere că multe viniluri au fost lansate cu mult timp în urmă, pentru a te bucura cât mai mult de acea calitate deosebită a sunetului, trebuie să ții cont atât de starea discului de vinil, cât și de starea coperții.

  1. Depozitează-ți colecția de viniluri în rafturi speciale

Discurile de vinil se țin în rafturi special concepute pentru aceste obiecte și întotdeauna în copertă. Există pe piață diverse produse special realizate pentru colecționarii de viniluri, astfel încât să te asiguri că pe un raft nu se vor afla prea multe viniluri și nici că nu vor sta unul peste altul. Un detaliu important este acela că discurile de vinil se țin întotdeauna pe verticală și niciodată nu se depozitează în teancuri, întrucât riști să le deformezi, deoarece materialul din care acestea sunt confecționate este destul de greu.

  1. Nu expune discul de vinil la căldură

Raftul în care păstrezi discurile de vinil nu trebuie să se afle lângă calorifer sau vreo altă sursă de căldură, pentru că acest lucru poate duce la deformarea lor. De asemenea, pentru a fi menținute într-o stare cât mai bună pentru o perioadă mare de timp, este recomandat să protejezi vinilurile și de ingheț, nu doar de căldură. Temperatura camerei este cea mai potrivită, însă aceasta nu trebuie să depășească 35°C.

  1. Șterge periodic praful de pe discurile de vinil

După ce ai ascultat un disc de vinil și te-ai bucurat de muzică, nu uita să îl pui în coperta lui, dar, înainte de a face asta, șterge-l de praf cu o lavetă din microfibre sau o perie foarte fină. Nu apăsa foarte tare pe suprafața vinilului pentru a nu risca să îl strici. Este recomandat să asculți periodic discurile de vinil din colecția ta pentru a te asigura că în continuare calitatea sunetului este aceeași, totodată prin acest proces, le poți șterge de praf.

  1. Verifică constant pick-up-ul

În afară de atenția pe care o acorzi discului de vinil, trebuie să verifici constant și aparatul pe care îl folosești pentru ascultarea discurilor, întrucât dacă acul care intră în contact cu suprafața vinilului este deteriorat, vei risca să îți strice și discul.

Invăluie-te în magia sunetelor produse de artiștii tăi preferați pe discuri de vinil și ascultă melodiile îndrăgite la un alt nivel. Vei fi cucerit de la prima notă care va fi redată de pick-up.

(P) Întâmpini probleme de ordin penal? Iată de ce ai nevoie de un avocat din Iași!... Veste importantă pentru turiști! Autoritățile din Grecia renunță la restricții importante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x