Antena Căutare

(P) Fișa medicală, necesară și pentru preschimbarea permisului auto străin în România!

Persoanele de altă naționalitate care locuiesc chiar și pentru o perioadă temporară în România au nevoie de fișa medicală atunci când trebuie să-și schimbe permisul auto.

medic si pacient la birou Galerie
Persoanele de altă naționalitate care locuiesc chiar și pentru o perioadă temporară în România au nevoie de fișa medicală atunci când trebuie să-și schimbe permisul auto. | Antena 1

Normele legale trebuie respectate cu maximă rigurozitate, deoarece, în caz contrar, se aplică amenzi foarte mari.

Toate acestea sunt emise în conformitate deplină cu legislația în vigoare. Solicitanții trebuie să prezinte permisul străin, precum și o serie de alte documente. De asemenea, trebuie să plătească o taxă pentru a primi un nou permis auto.

De ce este nevoie de fisa medicala pentru schimbarea carnetului de șofer străin?

În lipsa acestui act, permisul străin nu va avea o nouă valabilitate, de aceea reprezintă un document indispensabil în acest context. Dosarul trebuie să mai cuprindă și permisul expirat, cu traducere legalizată în limba română. În cazul în care a fost furat sau pierdut, trebuie depus la dosar și un document justificator în acest sens.

În plus, este nevoie de actele care atestă faptul că persoana respectivă are domiciliul sau reşedinţa în România. Solicitantul va trebui să facă o cerere scrisă, care va fi completată în mod lizibil și apoi semnată. Acest formular tip îți este pus la dispoziție prin intermediul mediului online. Plata taxei pentru preschimbarea permisului se face la trezorerie sau la CEC.

Fișa medicală - absolut necesară la preschimbarea permisului de conducere

Carnetul primește în mod automat o nouă valabilitate doar dacă dosarul depus conține acest document, emis de către un centru medical autorizat. Acesta arată că solicitantul nu suferă de boli grave și nu se află în incapacitatea mentală sau fizică de a conduce un autoturism. La centrul medical Standard Med București, poți face o serie întreagă de analize, la cele mai înalte standarde de calitate.

Aici lucrează medici cu experiență, care tratează toți pacienții cu profund respect. În plus, cabinetele medicale au toate dotările necesare ce permit efectuarea analizelor cu maximă precizie.

Pentru ca dosarul să fie complet, pe langă fișa medicală și toate celelalte documente menționate mai sus, este nevoie și de dovada achitării taxei pentru schimbarea permisului.

Cetățenii străini pot conduce o mașină pe teritoriul țării noastre, doar dacă dețin un permis valabil. În caz contrar, vor fi trași la răspundere din punct de vedere legal. Dacă la momentul în care au intrat în țară dețineau un permis valabil care între timp a expirat, legea prevede că mai pot conduce în România pentru cel mult 90 de zile.

Aceștia trebuie să prezinte pașaportul și certificatul de înregistrare, precum și permisul de ședere sau cartea de rezidență. Fisa medicala pentru permis auto trebuie depusă în original, în caz contrar nu este luată în considerare. Este necesar ca toți cei interesați să își facă o programare la o clinică medicală autorizată, pentru a efectua toate analizele necesare.

În urma acestor analize, se va observa dacă solicitantul suferă sau nu de anumite afecțiuni. Dacă rezultă că acesta nu are capacitatea deplină de a conduce, nu se va putea elibera permisul auto. Pentru a afla mai multe detalii, accesează chiar acum site-ul fisamedicala.info! Specialiștii îți stau la dispoziție în orice moment și vor da dovadă întotdeauna de profesionalism și promptitudine!

(P) Cum îți menții mașina în stare perfectă de funcționare: o listă cu lucruri de făcut pentru conducătorii auto... MAE, alertă pentru românii aflați în Ucraina: „Părăsiți imediat țara”. Ce a anunțat Ministerul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x