Antena Căutare

(P) Totul despre pantalonii moto: ce caracteristici au și cât de confortabili sunt

Echipamentul moto joacă un rol esențial atât în protecția, cât și în confortul motocicliștilor.

un barbat pe motor Galerie
Echipamentul moto joacă un rol esențial atât în protecția, cât și în confortul motocicliștilor. Alături de cască, geacă și mănuși, o pereche de pantaloni moto contribuie la o experiență plăcută în șaua motocicletei. | Antena 1

Alături de cască, geacă și mănuși, o pereche de pantaloni moto contribuie la o experiență plăcută în șaua motocicletei. Protecțiile integrate, materialele, designul și cusăturile transformă niște simpli pantaloni, în articole eficiente, indispensabile.

Dacă pe timpul verii și pe distanțe scurte de deplasare, mulți optează pentru îmbrăcarea jeanșilor, în perioadele reci, zilele ploioase și pe distanțe lungi, se apelează la echipamente adecvate condițiilor meteo și de drum. Toate acestea pentru a fi asigurate confortul și protecția în timpul călătoriilor, două aspecte importante pentru orice motociclist responsabil.

Ce caracteristici au niște pantaloni moto?

Cei pasionați de "reginele" șoselelor pun un accent deosebit și pe modul în care arată echipamentul pe care îl poartă. Dacă motocicleta îți fură privirea oriunde ar fi prezentă, probabil ai remarcat că și ținuta posesorilor este remarcabilă. Având în vedere că în ultimul timp, din ce în ce mai multe femei au luat "microbul" moto, producătorii au diversificat moda pantalonilor, pentru a îndeplini preferințele utilizatorilor din ambele categorii. Astfel, se poate remarca o evoluție spectaculoasă în designul articolelor de îmbrăcăminte destinate motocicliștilor.

Elementele estetice și confortul sunt îmbinate cu stil, rezultând piese vestimentare absolut atrăgătoare. Din jeans, piele, poliester sau alte materiale textile, o pereche de pantaloni moto își poate îndeplini misiunea de a-ți oferi o călătorie în cele mai bune condiții pentru confortul corpului. Se poate ca unii pantaloni să pară la prima vedere inspirați din filmele cu cosmonauți, însă protecțiile cu care sunt echipați, cu siguranță, fac față și celor mai dificile provocări.

Flexibilitate, protecție și confort

La achiziționarea acestora urmărește în primul rând flexibilitatea pe care ți-o asigură. Ia în calcul faptul că spatele trebuie să fie mereu acoperit, manșetele și fermoarele să fie etanșe și zona genunchilor să fie suficient de elastică pentru a nu permite ridicarea pantalonilor deasupra gleznei. Protecțiile detașabile sau integrate în echipament trebuie să apere perfect genunchii, tibia și șoldurile, iar materialele exterioare trebuie să fie rezistente la uzură, impermeabile și rezistente la vânt.

Materiale rezistente

În general, părțile pantalonilor care se uzează mai ușor sunt prevăzute cu materiale speciale rezistente la abraziune. Mai mult decât atât, părțile cu uzură mai mare sunt acoperite cu inserții de polimer. Modelele de pantaloni moto cu căptușeală termică detașabilă sunt foarte practice, aceasta putând fi spălată cu ușurință. De asemenea, toate fermoarele sunt impermeabile și rezistente la vânt, iar cele interioare de tip YKK permit atașarea pantalonilor la jachetă. Aplicarea elementelor reflectorizante contribuie la îmbunătățirea vizibilității motociclistului în condiții de lumină slabă.

Sisteme moderne de ventilație

Modelele de ultimă generație sunt perfecte pentru orice condiții meteorologice, asta și datorită panourilor detașabile din zona coapselor și sistemului sofisticat de ventilare care este excelent în zilele fierbinți de vară. Plasa respirabilă din interior își aduce și ea aportul la o mai bună circulație a aerului. În zilele ploioase și cu vânt, sistemul de ventilație poate fi închis complet. Pentru a crește rezistența la vânt și impermeabilitatea poți adăuga o membrană climatică detașabilă.

Indiferent de modelul de pantaloni moto ales, acordă o atenție sporită libertății pe care ți-o oferă în mișcare. La un drum lung, orice disconfort cauzat de echipamentul de protecție îți afectează clar bucuria oferită de caii putere ai motocicletei.

(P) Realizările zilnice îți pot spori eficiența la job... Ce a dezvăluit o tânără din Ucraina, refugiată în România! A filmat totul și imaginile au devenit virale pe TikTok...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x