Antena Căutare

1 Aprilie la Păcălești. Cum arată localitatea din România în care se spune că s-ar fi născut Păcală!

Deşi pare, nu este o păcăleală, satul Păcăleşti chiar există. Păcăleşti-să trăieşti! Se află în Ardeal, mai exact în judeţul Bihor. Locuitorii lui spun, amuzaţi, că astăzi îşi sărbătoresc onomastica. 

Deşi pare, nu este o păcăleală, satul Păcăleşti chiar există. Păcăleşti-să trăieşti! Se află în Ardeal, mai exact în judeţul Bihor. Locuitorii lui spun, amuzaţi, că astăzi, de 1 aprilie, îşi sărbătoresc onomastica.

Păcăleşti, satul lui Păcală, satul în care fiecare locuitor, de la mic, la mare, are o explicaţie pentru numele localităţii.

În Păcălești sunt 60 de famiiii, 300 de suflete mai exact, iar dacă cineva vrea să străbată așezarea de la un capăt la celălalt nu va petrece mai mult de 5 minute pe drum. Urmasii lui Păcală, de aici din sat, nu au mostenit doar numele lui Păcală, ci și simțul umorului.

În realitate, numele neobişnuit al localităţii nu a fost doar moştenit, ci şi ales. În 2008 oamenii au decis să îşi revendice vechiul nume schimbat de autorităţi în 1962 cu Ţiganeşti.

Dincolo de glumă, primarul şi-ar dori să serbeze cumva 1 Aprilie. Spune că şi-ar dori ca, începând de anul viitor, să organizeze în Păcăleşti un festival al Păcălelilor.

George avea 21 de ani și a murit la o săptămână după ce a aflat că are cancer. Cei dragi îl plâng fără oprire!... Profesorii, revoltați după anunțul Ecaterinei Andronescu privind Bacalaureatul diferențiat: ”Nici măcar regimul comunist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x