Antena Căutare

Profesorii, revoltați după anunțul Ecaterinei Andronescu privind Bacalaureatul diferențiat: ”Nici măcar regimul comunist nu și-a permis să distrugă Geografia!”

Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, privind noua schemă de Bacalaureat diferențiat, stârnește controverse în rândul profesorilor, care s-au declarat extrem de nemulțumiți de schimbări. 

Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, privind noua schemă de Bacalaureat diferențiat, stârnește controverse în rândul profesorilor, care s-au declarat extrem de nemulțumiți de schimbări.

Profesorii de la Societatea de Geografie din România s-au arătat nemulțumiți de faptul că disciplina Geografie nu se regăsește în niciuna dintre variantele de Bacalaureat diferențiat, aceștia susținând că prin această decizie ”se șterge o pagină din existența noastră ca națiune”.

"Acum 100 de ani, eminentul geograf francez Emmanuel de Martonne, cunoscător profund al spațiului geografic românesc și al românilor, aducea o contribuție capitală la întregirea României iar azi, după 100 de ani, România, fie și prin persoana unui ministru sau a unui consilier, încearcă să șteargă un tom din învățământul românesc, o pagină din existența noastră ca națiune, prin propunerea de a elimina geografia de la bacalaureat, după ce într-un mandat precedent se luase decizia de a elimina geografia de la examenul de capacitate. Să deducem că aceasta este o atitudine programatic ostilă geografiei?", afirmă reprezentanții Societăţii de Geografie din România, potrivit HotNews.

Elevii, în culmea fericirii! Matematica va fi eliminată de la Bacalaureat! Anunțul făcut de ministrul Educației

De asemenea, ei au afirmat că nu înțeleg de ce această disciplină este marginalizată.

"Nu înțelegem, în calitatea pe care o avem, de unde rezultă atâta ură împotriva unei discipline care, prin lucrările teoretice și de mare aplicabilitate practică ale savantului Simion Mehedinți și ale străluciților săi discipoli, a demonstrat că are contribuții remarcabile la dezvoltarea României. Nu înțelegem de ce o disciplină ca Geografia este marginalizată când rolul ei în formarea intelectuală a unui elev, viitor absolvent, este capital. Să înțelegi lumea, să-i pătrunzi toate sensurile, să formezi conștiința apartenenței la o națiune, să promovezi valorile europene prin includerea acestora ca obiect de studiu sunt niște deziderate universal umane care, la noi, nu contează în fața unor interese mărunte.

"Nici măcar regimul comunist nu și-a permis să distrugă geografia. La 30 de ani de la profundele schimbări de regim politic și social avem surpriza să observăm că se lucrează temeinic la această distrugere. Probabil că nici o altă disciplină nu a fost atât de lovită în timp. Numărul de ore de Geografie s-a redus, constant și drastic, ajungând la un nivel minimal, de avarie, iar acum se dorește excluderea ei de la examenul de bacalaureat, urmând ca, probabil în scurt timp, să fie eliminate din școli și orele puține care au mai rămas pentru această disciplină", adaugă profesorii.

Profesorii au făcut, de asemenea, o petiție - ProGeografia - pentru ca această materie să rămână în continuare la Bacalaureat. Până acum, petiția a fost semnată de peste 7.000 de persoane.

Cum arată variantele de Bacalaureat diferențiat propuse de ministrul Educației, află aici.

1 Aprilie la Păcălești. Cum arată localitatea din România în care se spune că s-ar fi născut Păcală!... Guvernul anunță că românii vor mai avea o zi liberă înainte de Paști! Decizia se aplică și pentru angajații din mediul p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x