Antena Căutare

După 11 ore pe masa de operație, Darina poate zâmbi pentru întâia oară: „Înainte, ceilalți copii plângeau când îi vedeau chipul”

Darina s-a născut fără jumătate de față. După o operație de 11 ore, prima dintr-un lung șir, copila a putut să zâmbească, pentru întâia oară în viața ei. „Fetița mea este frumoasă! A învățat, în sfârșit să râdă”, a spus, cu lacrimi în ochi, tatăl Darinei.

Darina s-a născut fără jumătate de față. După o operație de 11 ore, prima dintr-un lung șir, copila a putut să zâmbească, pentru întâia oară în viața ei. „Fetița mea este frumoasă! A învățat, în sfârșit să râdă”, a spus, cu lacrimi în ochi, tatăl Darinei.

Darina Șpengler le-a dovedit tuturor că este o supraviețuitoare. Fetița din Rusia este unică în lume, mulți ar spune că este cel mai ghinionist copil la loteria genetică. Copila s-a născut cu o multitudine de afecțiuni și boli genetice ce îi afectează dezvoltarea mentală și, cel mai șocant, aspectul fizic.

După trei luni petrecute într-un spital din Londra, Marea Britanie, și o operație-maraton ce a durat mai mult de 11 ore, Darina poate zâmbi, pentru prima oară în cei șase ani de viață.

După 11 ore pe masa de operație, Darina poate zâmbi pentru întâia oară: „Înainte, ceilalți copii plângeau când îi vedeau chipul”

Când s-a întors în Rusia, în brațele părinților ei, revederea a fost scăldată în emoții și lacrimi.

„Uitați, a învățat să zâmbească!”, a spus Elena, mama copilei, ștergându-și lacrimile de pe obraji.

Darina s-a născut cu o malformație rară, ce a împiedicat formarea bărbiei și a buzelor. „Când o vedeau alți copii, începeau să plângă, fața ei îi speria”, au povestit părinții ei.

RENEGATĂ DE PROPRIILE RUDE

În cei șase ani de viață, fetița a învățat prea bine lecția suferinței și a nepăsării celor din jur. Darina nu poate vorbi și are mari probleme de sănătate, motive pentru care mulți dintre oamenii care ar fi trebuit să o iubească necondiționat au întrerupt orice legătură cu ea și părinții ei.

După 11 ore pe masa de operație, Darina poate zâmbi pentru întâia oară: „Înainte, ceilalți copii plângeau când îi vedeau chipul”

Costul operației revoluționare ce a început procesul de reconstrucție a feței Darinei a fost de aproape 70.000 de lire sterline, mult peste posibiitățile familiei. Însă, cu ajutorul donațiilor, intervenția a devenit din vis, realitate.

BOALA EI, UNICĂ ÎN LUME

Inițial, speciliștii au crezut că fetița suferă de sindromul Nager, însă testeșe genetice au infirmat această variantă, arătând că starea ei se datorează unor „mutații spontane”, relatează The Siberian Times.

Mama Darinei a vorbit despre greutățile cu care copila se confruntă zi de zi.

„Singura rudă care a rămas alături de noi este sora mea. Toți ceilalți au oprit orice contact cu noi. Frații mei, nepoții, mama soțului meu...nimeni nu a putut s-o accepte de Darina”, a povestit femeia.

După 11 ore pe masa de operație, Darina poate zâmbi pentru întâia oară: „Înainte, ceilalți copii plângeau când îi vedeau chipul”

Nașterea copilei nu a fost un moment fericit. După ce a venit pe lume, bebelușul a fost luat imediat din salon, înainte ca Elena să o poată vedea. Asistentele au încercat să o convingă să abandoneze bebelușul în spital și au insistat că nu este cazul să vadă „acea chestie”.

Cu toate astea, tatăl Darinei și-a iubit copilul din prima clipă.

„Fața lui nu s-a schimbat deloc când a văzut-o. Nu s-a strâmbat, nu am văzut nicio urmă de teamă, regret sau scârbă. S-a uitat la ea, s-a întors către mine și mi-a spus că e a noastră, e fata noastră. Și e frumoasă.”

Își aștepta mireasa la altar, dar când s-a întors să o vadă în rochie albă, a suferit un șoc! „Nici măcar nu mă pot uita... Câștiga bani frumoși, dar își ura meseria. Astăzi, tânăra și-a dedicat viața transformării într-o sirenă în carne și oas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x