Antena Căutare

Papa Francisc la Iași. Peste 120.000 de pelerini din toată lumea vin în inima Moldovei

Papa Francisc va ajunge la Iași, sâmbătă 1 iunie 2019. Află programul complet al vizitei suveranului Pontif la Iași și traseul pe care Suveranul Pontif îl va urma

Papa Francisc va ajunge la Iași, sâmbătă 1 iunie 2019. Află programul complet al vizitei suveranului Pontif la Iași și traseul pe care Suveranul Pontif îl va urma

Sanctitatea Sa Papa Francisc va vizita, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, orașele București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Călătoria apostolică a lui Papa Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Vineri, 31 mai, Papa Francisc va fi în București, urmând ca sâmbătă, de 1 iunie, acesta să ajungă la Șumuleac-Ciuc și apoi la Iași, iar duminică, 2 iunie, Suveranul Pontif își va încheia vizita în țară la Blaj.

Vizita Papei Francisc la Iași

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași au intrat pe ultima sută de metri. Peste 120.000 de mii de credincioși sunt așteptați sîmbătă, 1 iunie, la Iași. Papa Francisc se va afla pentru două ore în capitala culturală a României, Iași, oraș declarat și capitală istorică. Opt kilometri de garduri de protecție, străzi închise, 30.000 de pelerine, o sută de mii de sticle de apă și măsuri speciale de securitate. Papa Francisc se va întâlni la ora 17 și 45 de minute cu 800 de credincioși, bătrîni și bolnavi. Apoi se va îndrepta, în papamobil, printre credincioși, către Palatul Culturii din Iași.

La Iași vor fi amplasate 20 de puncte de informare. Patru mii de steaguri care simbolizează tricolorul, stemele municipiului Iași și a Diecezei Romano Catolice întregesc atmosfera de sărbătoare. Pelerinii trebuie să se asigure că au la ei permisele de acces. Doar pe baza lor intră în perimetrul securizat. Sunt opt zone în centrul orașului. Fiecare cu punct de prim ajutor.

Papa Francisc la Iași - Program

  • Accesul in zonele din centru se face de la ora 11:00 la ora 16:00.
  • De la ora 14:00 pe ecranele amplasate peste tot vor rula filme documentare despre viața Papei.
  • La ora 16:45 Icoana Maicii domnului de la Cacica va fi dusă în procesiune pe Bulevardul Ștefan cel Mare spre Palatul Culturii. Aproximativ 180 de credincioși vor însoți icoana. În față, patru copii care vor arunca petale de flori.
  • Papa Francisc va ajunge la Catedrala Romano Catolică la 17:25. Va primi lumina de la Anton Bișoc, un preot care a slujit 70 de ani și de la un tânăr diacon.

Suveranul Pontif se va închina la relicvele Sfântului Anton Durcovici și va binecuvânta bolnavii și bătrânii. Va merge cu papamobilul în Piața Palatului . În fața palatului, Papa Francisc va fi întâmpinat de patru copii din centrele de plasament susținuți de organizațiile de caritate din Moldova. Ulterior, acesta se va ajunge pe scena din faţa Palatului Culturii, de unde le va vorbi oamenilor.

Mihai Chirica, primarul Iaşului, a anunţat că la Iaşi va fi prezent preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, a fost invitată şi Majestatea Sa, Principesa Margareta, şi şi-au anunţat prezenţa cel puţin 10 ambasadori, cât şi consulii onorifici aflaţi deja la Iaşi.Vor vorbi membri ai comunității catolice din Moldova. Mesajul Sfântului Părinte este cel mai așteptat moment. La ora 19:00 Papa Francisc părăsește Iașul. Dar în Piața Palatului va fi un concert susținut de Gheorghe Zamfir.

Citește și:

Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București

Sursă foto: libertatea.ro

Sursă de informare: ercis.ro

Guvernul are în vedere modificarea programului Prima Casa... O nouă cale de acces, deschisă la stația de metrou Tineretului! A costat 18.000.000 de lei! Cum arată și de unde au fost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x