Antena Căutare

Papa Francisc la Iasi. Povestea icoanei făcătoare de minuni la care se va închina Suveranul Pontif

Papa Francisc la Iași. Cu ocazia vizitei lui Papa Francisc la Iași, icoana Madona Neagră de la Cacica a fost adusă special pentru vizita Suveranului Pontif.

Papa Francisc la Iași. Cu ocazia vizitei lui Papa Francisc la Iași, icoana Madona Neagră de la Cacica a fost adusă special pentru vizita Suveranului Pontif.

Vizita lui Papa Francisc la Iași - Icoana Maicii Domnului de la Cacica

Aceasta a fost adusă de pr. Anton Mărăndescu, paroh şi rector al sanctuarului de la Cacica, în cântecele mariane ale mulţimii adunate în faţa catedralei. Icoana cu Fecioara Maria care îl ţine pe pruncul Isus în braţe a rămas pentru aproape două săptămâni la închinare în catedrală.

Astfel, în timpul vizitei Papei Francisc, icoana va fi purtată pe brațe până pe scena amplasată în fața Palatului Culturii, după ce Suveranul Pontif se va fi închinat la ea. Icoana subliniază caracterul vizitei Suveranului Pontif, dedicat Fecioarei Maria.

Articolul continuă după reclamă

Con­form reprezentanţilor Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, Icoana Maicii Domnului de la Cacica este atât de importantă deoarece ea este copia uneia dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria din lumea catolică, şi anume „Madona Neagră“ (Czarna Madonna) de la Czestochowa, din Polonia.

Icoana a fost adusă pentru prima dată la Cacica acum aproximativ 210 ani, odată cu polonezii care s-au stabilit în zonă pentru a exploata zăcămintele de sare descoperite acolo. Rprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Iași au precizat „În amintirea pelerinajelor de la Czestochowa, noii veniţi au adus cu ei o copie a icoanei care exista în renumitul sanctuarul marian. Istoria acesteia merge în trecut până în secolul al XVII-lea. Mai întâi, icoana a stat într-o biserică a iezuiţilor din Stanislawow, sudul Polo­niei, ca mai apoi să fie aşezată în prima biserică din Cacica, ctitorită în anul 1809. După aproape 100 de ani, mai exact la 16 octombrie 1904, este sfinţită actuala biserică, iar icoana care o reprezintă pe «Madona Neagră» este aşezată la loc de cinste, în altarul principal, întâmpinând cu frumuseţea ei pe orice pelerin imediat după păşirea pragului bisericii“.

Papa Francisc la Iași

Sanctitatea Sa Papa Francisc va vizita, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, orașele București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Călătoria apostolică a lui Papa Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Sâmbătă, Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unul dintre principalele locuri de pelerinaj dedicate Maicii Domnului, din Estul Europei. Tot sâmbătă, Suveranul Pontif va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iași şi are programată o întâlnire cu tinerii şi familiile, în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Din păcate, Papa Francisc nu va mai oficia nici o slujbă la Catedrala „Sfânta Maria Regină”.

Citește și:

Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București

Zeci de mii de militari și polițiști ar putea să iasă mai repede la pensie! Singura condiție pe care trebuie să o îndepl... Un cunoscut medic din Craiova, acuzat că și-ar fi bătut și înjurat colegii, chiar în sala de operații: „A dat cu pumnul,...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x