Antena Căutare

Papa Francisc, mesaj emoționant despre pelerinajul din România: „A fost un dar de la Dumnezeu. Eu nu am văzut așa ceva până acum”

După trei zile de pelerinaj prin România, Papa Francisc s-a întors la Vatican, purtând în suflet imaginea Transilvaniei. I-a mulţumit lui Dumnezeu pentru ploaia care i-a anulat zborul cu elicopterul, pentru că a avut astfel şansa să străbată cu maşina peisaje unice.

După trei zile de pelerinaj prin România, Papa Francisc s-a întors la Vatican, purtând în suflet imaginea Transilvaniei. I-a mulţumit lui Dumnezeu pentru ploaia care i-a anulat zborul cu elicopterul, pentru că a avut astfel şansa să străbată cu maşina peisaje unice.

În suflet i-a rămas şi sacrificiul pe care milioane de români, plecaţi să muncească peste graniţe, îl fac din iubire pentru familiile lor. Pe Aeroportul din Sibiu, Papa Francisc a făcut o plecăciune în faţa românilor.

În avionul Tarom care l-a dus înapoi la Vatican, jurnaliştii au fost nerăbdători să afle ce impresie i-a lăsat Papei ţara pe care a numit-o cu căldură "Grădina Maicii Domnului." Sacrificiul făcut de românii plecaţi să muncească în străinătate ca să-şi ajute familiile rămase acasă l-a impresionat cel mai mult pe Sfântul Părinte.

CITEȘTE ȘI: El este omul care l-a împușcat, de patru ori, pe Papă! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!

Pentru că vremea nu i-a permis să zboare cu elicopterul până la Sibiu, Suveranul Pontif a traversat Transilvania cu maşina. Peisajele, satele şi oamenii pe care i-a întâlnit l-au cucerit.

„A fost un dar de la Dumnezeu. Am văzut un peisaj superb, cum nu am văzut niciodată. Am traversat toată Transilvania. Este foarte frumoasă, eu nu am văzut așa ceva până acum. În drum spre Blaj, a fost la fel: foarte, foarte frumos.”

Papa Francisc a dus cu el la Vatican amintirea miilor de kilometri parcurşi pe pământ românesc şi a sutelor de mii de oameni pe care i-a întâlnit. Iar la final, şi-a luat rămas bun de la români, cu un curcubeu şi o plecăciune.

CITEȘTE ȘI: „Dacă nu mă însor cu tine, mă fac preot”. A iubit o fată și a fost paznic la un bar, precum și om de serviciu. Detalii necunoscute despre Papa Francisc. Cum arăta în tinerețe – Foto

Una dintre cele mai frumoase biserici din România, preferata hoților de buzunare! Polițiștii spun că nu îi pot opri... În această comună din Vaslui se trăiește mai bine ca la oraș! Tinerii plecați la muncă în străinătate se înghesuie să vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x