Antena Căutare

Părinţii vor putea afla în timp real ce fac copiii lor la şcoală, ce note iau sau dacă au chiulit de la o oră

O sută de milioane de euro, bani europeni, vor fi investiţi în digitalizarea sistemului de învăţământ românesc. Guvernanţii vor să implementeze două platforme online, menite să scadă absenteismul şcolar şi să crească performanţele elevilor.

O sută de milioane de euro, bani europeni, vor fi investiţi în digitalizarea sistemului de învăţământ românesc. Guvernanţii vor să implementeze două platforme online, menite să scadă absenteismul şcolar şi să crească performanţele elevilor. Mai exact, catalogul pe care îl pot accesa și părinții.

Primul proiect, o platformă online la care vor avea acces şi părinţii, va cuprinde notele, frecvenţa şi situaţia şcoală a fiecărui elev în parte. Este vorba de sistemul informatic de management al şcolarităţii.

Acesta va fi implementat în 250 de şcoli, iar de el vor beneficia aproape 200 de mii de profesori şi 250 de mii de elevi. Un fel de catalog digital pentru care vor fi create 2 milioane şi jumătate de conturi. Costul total al proiectului este de peste 47 de milioane de euro.

Biblioteca virtuală este cel de-al doilea proiect care ar urma să susţină modernizarea învăţământului. Pe această platformă online, elevii vor găsi vor găsi cărţi, documente şi instrumente de învăţare online.

5.000 de şcoli vor fi dotate cu kit-uri multimedia, iar patru mii de profesori vor fi instruiţi în acest sens. Autorităţile promit că platforma va fi implementată în 24 de luni.

Ce gest a făcut o profesoară în prima zi de școală! "Nu mă încălzește cu nimic! Nu vreau flori. Vreau altceva..&quo... Românii sunt campioni la cumpărături. Un sfert din veniturile unei familii se duc doar pe mâncare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x