Antena Căutare

Pastila care provoaca avortul este folosita FARA AUTORIZATIE in Romania!

Agentia Nationala a Medicamentului a reactionat dupa ce reporterii de la Observator au demonstrat cu o camera ascunsa ca pilula care provoaca avortul este folosita fara reguli clare de mai multi medici. In vreme ce doctorii care recomanda pastila sustin ca e eficienta si nu are efecte secundare, autoritatile si specialistii avertizeaza ca medicamentul poate fi extrem de periculos.

Pilulele care provoaca avortul trebuie folosite doar in spitale si doar in situatii extreme. Desi legea e clara, in mai multe cabinete private medicamentele sunt folosite frecvent. Doctorii din aceste cabinete sustin ca aceasta metoda este mult mai sigura si mai putin traumatizanta decat chiuretajul.

In Romania, medicamentul nu este autorizat spre vanzare de Agentia Natioanla a Medicamentului. Reprezentantii institutiei spun ca in aceste conditii comercializarea pastilei e ilegala. Cine pune pe piata pilula risca pana la trei ani de inchisoare.

Specialistii spun ca pilulele care provoaca avortul nu sunt sigure. Ba chiar traumatizeaza pacientul. Iar in final, in multe cazuri, se apeleaza tot la chiuretaj.

"Exista riscul sa apara probleme, exista riscul unor sangerari, exista riscul sa existe resturi neevacuate, iar lucrurile astea trebuie sa fie sub control" a declarat Adriana Constantin, medic primar de medicina generala, formator in sanatatea reproducerii.

Numai ca medicii care folosesc pastila le garanteaza pacientilor ca totul este 100% sigur.

Pana cand autoritatile se hotarasc daca le dau autorizatie sau nu medicamentelor care provoaca avortul, pilulele circula liber pe internet si costa doar 200 de lei.

Lipsa autorizarii nu le impiedica insa pe romance sa le cumpere si sa avorteze la domiciliu, fara sa se gandeasca la complicatii.

Barbatul care la injunghiat pe vatmanul bucurestean a fost arestat... Sanatatea in Romania, gratuita doar in teorie! Afla ce servicii medicale nu ar fi trebuit sa platesti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x