Antena Căutare

Pe ce se mai duc banii bucureștenilor. Proiectul pentru care Primăria Capitalei va da o sumă suplimentară cu multe zerouri!

Primăria Capitalei alocă peste un milion de lei în plus pentru statui, această sumă fiind suplimentară bugetului aprobat inițial, în urmă cu doar cinci luni. 

Primăria Capitalei alocă peste un milion de lei în plus pentru statui, această sumă fiind suplimentară bugetului aprobat inițial, în urmă cu doar cinci luni.

Inițial, în bugetul pe anul 2018 al Municipiului București, a fost aprobată construirea mai multor statui, unele dedicate Anului Centenar, altele fără nicio legătură cu acest eveniment, cum ar fi monumentul comun dedicat lui Martin Luther și Jean Calvin.

În cea mai recentă ședință a Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc în 26 iunie, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2018. Potrivit acestui proiect, o parte din statuile și monumentele prevăzute în bugetul pe 2018 au primit bani în plus, mai exact 1.004.000 lei (aproximativ 215.000 de euro).

Pentru realizarea lucrării de artă, proiectare și amplasare monument comun Martin Luther și Jean Calvin era aprobată în bugetul inițial suma de 409.000 de lei, iar prin rectificarea bugetară din 26 iulie, suma s-a dublat, ajungându-se la 818.000 lei, potrivit Libertatea.

Pentru „monument, soclu, proiect tehnic de amplasare și amplasare monument comemorativ Monument Sala Dalles', inițial s-a aprobat în bugetul pe 2018 suma de 575.000 lei, dar prin rectificare bugetară a primit o sumă dublă, ajungându-se la 1.150.000 lei.

Acest monument este dedicat eroilor căzuți la baricada din decembrie 1989 și se află în apropierea Sălii Dalles, de pe bulevardul Magheru, la intersecția cu strada Aurel Vlaicu. Proiectul „Monumentul Sala Dalles” a fost selectat prin Campania propuneri pentru București organizată de Primăria Capitalei, ca inițiativă a familiilor eroilor din decembrie 1989.

Un buget de 720.000 de lei a fost alocat inițial pentru monumentul de for public Ștefan cel Mare, autor Tănase Gheorghe, dar după rectificarea bugetară din 26 iulie s-a ajuns la o valoare de 740.000 de lei.

„Rectificarea prin suplimentare cu 20.000 de lei pentru statuia Ștefan cel Mare se datorează necesității obținerii autorizației de construire și, implicit, a tuturor avizelor și acordurilor de la furnizorii de utilități (APANOVA, RADET, ENEL etc.) și constă, în fapt, în alocarea valorii totale contractate, pe anul 2018, pentru realizarea și amplasarea monumentului de for public. Inițiativa realizării acestui monument a aparținut consilierilor generali, la aprobarea bugetului instituției noastre pentru anul 2017”, a explicat Primăria Capitalei, la solicitarea ziarului Libertatea.

„Fondurile solicitate la rectificarea din iulie 2018 (pentru monumentul comun Martin Luther și Jean Calvin – n.r.) reprezintă valoarea contractată pentru anul acesta necesară în scopul realizării proiectului tehnic, a autorizației de construire și, implicit, a amplasării monumentului de for public în intersecția străzii Berthelot cu strada Luterană.

Valoarea contractată a fost stabilită în cadrul concursului de soluții organizat în 18.08.2017, ca urmare a propunerii Bisericii Protestante Calvine și Bisericii Luterane de celebrare a 500 de ani de la reforma protestantă, în anul 2017”, au precizat reprezentanții primăriei.

Pe lângă aceste monumente care primesc bani în plus ,au fost prevăzute și altele în rectificarea bugetară. Astfel, pentru refacere, proiectare și amplasare Monumentul Infanteriei, la rectificare a fost votată suma de 11.850.000 de lei.

„Monumentul urmează să fie amplasat prin organizarea unui concurs de soluții, conform legii, iar propunerea de amplasament este în intersecția străzii Știrbei Vodă cu Calea Plevnei, sector 1. În rectificarea bugetară din iulie, au fost introduse fondurile necesare pentru organizarea concursului de soluții, elaborarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire pentru amplasare, pe acest amplasament. După atribuirea premiului I la Concursul de soluții se va anunța data estimată de câștigătorul concursului pentru amplasare. Reconstrucția și amplasarea Monumentului Infanteriei începând din Anul Centenar 2018 are întreaga susținere și aprobare din partea Consiliului General și a Ministerului Apărării Naționale”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Pentru monument, soclu, proiect tehnic de amplasare și amplasare monument Ecaterina Teodoroiu, la rectificare bugetară s-au dat 2.450.000 de lei, în timp ce pentru realizarea socluui monumentului REGENESIS, autor Ion Mândrescu, la rectificarea bugetară a fost prevăzută suma de 808.000 lei.

Pentru lucrările de amplasare „bust pe soclu Avram Iancu”, la rectificarea bugetară au fost alocați 185.000 de lei.

Primăria Capitalei va plăti 800.000 de lei și pentru proiectul intitulat Realizare Totemuri cu valoare culturală în cartierul creativ al Bucureștiului.

Suma de 887.000 de lei va fi plătită de Primărie și pentru reabilitarea și reconfigurarea pavimentului din zona Monumentului Eroilor Patriei, autori Marius Butunoiu, Zoe Băicoianu, Ion Dămăceanu, T. Ionescu, conform rectificării bugetare votate săptămâna trecută.

Tot în cadrul ședinței din 26 iulie, consilierii generali au decis ca municipalitatea să plătească 1.198.000 de lei pentru refacerea și reabilitarea Monumentului Eroilor de la 1916- 1918, din comuna Băneasa (care va costa 763.000 de lei) și Monumentului Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, din comuna Militari (care va costa 435.00 de lei).

În februarie 2018, la votarea bugetului Municipiului București, consilierii generali au aprobat construirea monumentului (fântână-cascadă) grup statuar La Fântâna cu Dor, care a primit suma de 23.335.000 de lei.

Primăria Capitalei îi va face statuie și lui Nelson Mandela, proiectul fiind aprobat tot în 26 iulie, de consilieri generali ai Bucureștiului.

Tragedie în lumea MUZICII ușoare! A murit O LEGENDĂ! Avea 70 de ani, iar oamenii îi adorau melodiile!... Autoritățile, în alertă maximă! A fost emis COD PORTOCALIU în mai multe județe din țară! Autoritățile se așteaptă la ce ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x