Antena Căutare

Pe urmele lui Pesamosca: "In cluburi nu merg, am venit la Facultatea de Medicina sa studiez"

Am cunoscut oameni care si-au inchinat viata celor din jur, fara sa astepte rasplata. Ne amintim cu placere de unul dintre ei: medicul Alexandru Pesamosca. A salvat mii de copii bolnavi, cand altii nu le dadeau nicio sansa. Unul dintre cei salvati a crescut, intre timp, dar n-a uitat nicio clipa ca doctorul Pesamosca i-a dat o noua viata. Si vrea sa faca si el acelasi lucru pentru altii.

Sorin Lacatus are 20 de ani si provine dintr-o familie sarmana de romi, din Bacau. Pe cand era doar un prunc, s-a imbolnavit grav. Dar a avut norocul sa intre pe mainile unui medic exceptional - Alexandru Pesamosca - iar acesta i-a dat o noua viata.

“Domnul doctor a fost cel care m-a operat la varsta de un an si 7 luni, ceea ce pot spune ca mi-a salvat viata de pe vremea cand nu existau specializari in domeniul acesta”, isi aminteste Sorin.

Medicul dedicat trup si suflet pacientilor sai i-a fost model in viata. Sorin a invatat sa lupte pentru ce-si doreste si a pus intotdeauna invatatura inaintea distractiei. “In cluburi nu merg pentru ca am venit la Facultatea de Medicina sa studiez”.

Pentru ca vrea, la randul lui, sa le schimbe viata in bine altor copii. Anul trecut a intrat la Universitatea de Medicina din Iasi. Este bursier si promite mult. O spun chiar profesorii lui.

Sorin vrea sa se specializeze in pediatrie, asemenea medicului care i-a insuflat dragostea pentru copii. Si nu, nu vrea sa plece din tara, pentru ca stie ca aici ar putea fi mai mare nevoie de ajutorul lui.

Gorj: Ingrijitorii persoanelor cu handicap nu si-au primit indemnizatiile din luna august... Un tanar din Prahova a fost atacat de un urs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x