Antena Căutare

Percheziții în școli și primării, după ce două milioane de euro ar fi fost cheltuite ilegal din bugetul de stat

Este a doua zi în care poliţiştii şi procurorii caută dovezi în jumătate din judeţele ţării după ce două milioane de euro ar fi fost cheltuite ilegal din bugetul de stat. Peste o sută de primării și școli sunt vizate într-un dosar penal privitor la achiziții fictive de la firme fantomă.

Vorbim despre o anchetă de proporții într-un dosar penal instrumentat de procurprii din Giurgiu. Potrivit oamenilor legii, în 2019 reprezentanții mai multor instituții publice în complicitate cu reprezentanți ai unor societăți comerciale ar fi derulat achiziții fictive și ar fi cumpărat bunuri materiale la prețuri supra evaluate și fără să respecte procedurile legale.

Au prejudiciat în acest fel bugetul statului care depăsește două milioane de euro. Acuzațiile aduse celor vizați în această anchetă sunt acelea de delapidare, fals, uz de fals, abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu. Vorbim în total de 102 percheziții care se fac în 25 de județe din întreaga țară, dar și în capitală.

Cum pregătim un prânz sănătos pentru copii?... Trei persoane reţinute şi patru puse sub control judiciar în dosarul cu prejudiciu de două milioane de euro prin infracţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x