Live acumObservator 12
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Pericol pentru românii din Spania: „Pot avea loc mobilizări spontane de persoane”

O atenționare a fost emisă, joi, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE),  pentru românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei - Barcelona şi alte localităţi din regiune. Autoritățile avertizează că, în următoarea perioadă, pot avea loc proteste care să afecteze circulația aeriană, rutieră și feroviară.

O atenționare a fost emisă, joi, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei - Barcelona şi alte localităţi din regiune. Autoritățile avertizează că, în următoarea perioadă, pot avea loc proteste care să afecteze circulația aeriană, rutieră și feroviară, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune.

MAE le recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care au loc aglomerări de persoane şi să se informeze, în prealabil, asupra stării infrastructurii de transport la http://infocar.dgt.es/etraffic/, http://rodalies.gencat.cat/en/inici/ şi http://www.aena.es, precum şi pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească.

De asemenea, informaţii actualizate pot fi găsite pe social-media, în special pe Twitter la @emergenciescat, @Inforenfe şi @rodalies.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro