Antena Căutare

Peste 7 milioane de romani au fost recenzati in patru zile

Dupa 4 zile de cand s-a dat startul recensamantului la nivel national, recenzorii au reusit sa colecteze date pentru 3.105.196 de locuinte si 7.631.430 de persoane. Media de inregistrare a datelor statistice, la nivel national, pentru locuinte este, potrivit rapoartelor Institutului National de Statistica, de 35,83%.



Vrancea, pe primul loc

Pe primul loc in top a ramas judetul Covasna, cu 41,82%. Pe locul al doilea se afla judetul Valcea, cu 41,42% din locuintele estimate, iar pe locul al treilea este Prahova, cu 40,10%. Brasovul si Hunedoara se apropie de cele trei cu 40,09%, respectiv 39,67% din numarul total a locuintelor estimate a fi inregistrate.

Cel mai mic procent din Romania, la colectarea datelor pentru recensamantul din 2011, a fost inregistrat in localitatea Scarisoara din judetul Alba, cu doar 6,99%.

Sectorul 6 este pe primul loc in Bucuresti

In Bucuresti au fost intervievati 543.023 de oameni. Capitala Romaniei are recenzate doar 26,65% din cele 865.068 de locuinte estimate a fi inregistrate.

Pe primul loc, cu cei mai cooperanti cetateni, este sectorul 6, cu 31,83% din 154.969 de locuinte estimate a fi recenzate. Cei mai putin cooperanti au fost locuitorii sectorului 1, potrivit statisticilor INS. Aici doar 17,18% din cele 138.875 dintre locuinte au fost recenzate. Pe penultimul loc este sectorul 2, cu un procent de 22,10%, pe al patrulea loc este sectorul 4, cu 29, 06%, pe locul al treilea este sectorul 3, cu 30,09% , pe locul al doilea este sectorul 5, cu 30,15%,

Toate subiectele cuprinse in formularele de recensamant sunt obligatorii, cu exceptia celor optionale: cele privind etnia, apartenenta religioasa, limba materna, precum si cele legate de dizabilitati - ultima sectiune din formularul P.

Ulterior numele si prenumele persoanelor nu sunt inscrise in baza de date, iar recenzorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor. Amenzile pe care le risca recenzorii daca incalca aceasta confidentialitate sunt intre 2000 - 5000 lei sau chiar cu aspect penal. Informatiile vor fi utilizate numai in cadrul sistemului informatic statistic national (in interiorul retelei VPN criptat). La un an dupa incheierea prelucrarii, formularele cu datele individuale vor fi distruse fizic, conform normelor si procedurilor legale.

Declararea CNP-ului nu este obligatorie, dar este necesara, sustin reprezentantii INS

Potrivit purtatorului de cuvant al INS, Vladimir Alexandrescu, „Colectarea Codului Numeric Personal prin formularele de recensamant asigura determinarea populatiei stabile a Romaniei, determinarea migratiei internationale ca element important al estimarilor inter-cenzitare a populatiei Romaniei (regulamentul CE nr. 862/2007 al Parlamentului European si al Consiliului privind statisticile comunitare din domeniul migratiei), crearea premiselor necesare introducerii/adaptarii si generalizarii registrelor statistice in consonanta cu practica statelor membre ale UE, masura de asigurare a exhaustivitatii datelor inregistrate si de verificare a calitatii datelor, astfel incat sa se evite omisiunile sau dubla inregistrare si facilitatea prelucrarii datelor". Oficialul declara ca persoanele pot fi inregistrate oricum si fara furnizarea CNP catre recenzori.

Foto: Intact Images

Jennifer Lopez a plans pe scena cand a cantat o melodie de dragoste... Traficanta la 17 ani: Vindea ecstasy in cluburile din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x