Antena Căutare

Autoritățile, în alertă maximă! Pesta porcină face ravagii într-un județ din țară! Virusul care se răspândește cu repeziciune a dus la moartea a zeci de mii de animale

Pesta porcină pare de nestăpânit. În Brăila, situaţia este dramatică. 30 de mii porci au fost deja luaţi din gospodăriile oamenilor şi sacrificaţi. Alte 40 de mii de animale dintr-o fermă vor avea aceeaşi soartă. Iar dezastrul nu se opreşte aici.

Cel mai mare complex porcin din judeţ şi al doilea ca mărime din Europa este în pericol.Şi Preşedintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă.

La Brăila, autorităţile sunt în alertă. Porcii din cea mai mare fermă din ţară ar putea fi infestaţi.


”Între 135 și 140 de mii de porci. Sunt trei ferme. Am trimis probele.”, a mărturisit Gicu Drăgan, director DSV Brăila.

Dacă rezultatele vor indica prezenţa virusului, animalele vor fi sacrificate. Însă problemele din judeţ nu se opresc aici.

Pesta porcină a fost confirmată şi la complexul de la Tichileşti, unde 40 de mii de porci urmează să fie ucişi.

Vestea a picat ca un trăsnet peste angajaţii fermei, cei mai mulţi dintre ei localnici, căci pierderea este foarte mare, de ordinul milioanelor de euro.

Autorităţile au şi explicaţia. Porcii s-ar fi îmbolnăvit cu apă infectată din Dunăre.

Alţi 30.000 de porci au fost luaţi din gospodăriile oamenilor şi sacrificaţi. Până acum, în judeţul Brăila au fost depistate 34 de focare.

Iar în judeţul Cluj este anchetă. Un porc mistreţ infectat cu pestă porcină a fost plimbat de la Sălaj. la Dej, în loc să fie incinerat pe loc.

Conducerea direcţiei sanitar-veterinare Cluj a inceput o anchetă, iar localnicii din Dej se tem acum pentru animalele lor.

Şi în judeţul Vaslui au fost probleme, după ce doi porci domestici au fost găsiţi plutind pe râul Bârlad

ACCIDENTE în lanț pe Autostrada Soarelui, trafic cu restricții... ZECI DE MII de locuri de muncă pentru români! Vezi care sunt orașele și domeniile în care se fac ANGAJĂRI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x