Antena Căutare

Piața imobiliară din București în proximitatea stațiilor de metrou

Piața imobiliară din București și din marile orașe din țară rămâne la un nivel ridicat, atât în ceea ce privește zona de vânzare și cumpărare, dar si cu privire la bugetul pentru chirii. Potrivit analiștilor financiari, ultimul trimestru din 2019 poate fi comparat cu perioada de dinainte de criza financiare din 2008, atunci când prețurile imobiliarelor erau foarte mari.

Piața imobiliară din București și din marile orașe din țară rămâne la un nivel ridicat, atât în ceea ce privește zona de vânzare și cumpărare, dar si cu privire la bugetul pentru chirii. Potrivit analiștilor financiari, ultimul trimestru din 2019 poate fi comparat cu perioada de dinainte de criza financiare din 2008, atunci când prețurile imobiliarelor erau foarte mari.

Ofertele pentru locuințe de închiriat sunt tot mai numeroase, în special București, acolo unde cererea a crescut de la an la an, atât din partea tinerilor care vin la studii și caută un loc unde să stea pe perioada facultății sau pentru cei care nu își permit încă să-și cumpere propria casă.

Chiriile lângă metrou, cele mai căutate din pricina traficului

Referitor la chiriile din București, cei mai multi bani din buzunar îi scot oamenii care caută să locuiască în imediata apropiere a mijloacelor de transport în comun. Iar cum Capitala este un oraș sufocat de trafic, indiferent de oră, metroul devine cea mai comodă modalitate de deplasare. Este lesne de înțeles de ce prețurile sunt ridicate pentru locuințele de închiriat dacă au în vecinătatea lor o stație de metrou.

Locuințele de închiriat din apropierea stațiilor de metrou, mai scumpe

Primul criteriul în alegerea unui apartament de închiriat sau a unei garsoniere îl reprezintă prețul. Varianta cea mai la îndemână, mai ales dacă îți cauți o chirie singur, sunt garsonierele. Este important ca înainte să cauți o chirie să te gândești care este bugetul alocat, astfel încât să poți să-ți stabilești câteva criterii legate de zonă, de confort, de tipul de mobilier sau spațiul pe care îl oferă.

Odată stabilit bugetul, atenția se îndreaptă spre zonă, iar cele mai căutate sunt cartierele care au în apropiere o stație de metrou. Prețurile cresc pentru chiriile care au drept beneficiu mijloace de transport în imediata vecinătate, în special dacă vorbim de subteran, adică de metrou.

Dristor, unul dintre cartierele cu metrou cele mai căutate

Unul dintre cele mai râvnite cartiere din Capitală pentru închiriere este Dristor. De exemplu, o garsonieră mobilată si utilată complet, însă cu mobilier ceva mai vechi, la 10 minute de stația de metrou, cu 30 mp suprafața utilă se închiriază cu 280 de euro. Dacă locuința este renovată și mobilată modern, atunci poate ajunge chiar și la 350 de euro lunar. La fel de căutate sunt și imobilele de închiriat din zone precum Piața Muncii, Piața Iancului, Obor sau Ștefan cel mare, toate fiind cuprinse în una dintre magistralele metroului din București.

Prin comparație, în partea cealaltă a orașului, Drumul Taberei, prețurile nu depășesc 300 de euro, însă acolo metroul este inexistent pentru moment.

Dacă ești în căutarea unei chirii în București, găsești cele mai noi anunțuri direct de la proprietari sau de la agențiile imobiliare, actualizate de la o oră la alta, pe platforma LaJumate.ro. Intră acum și aplică filtele pentru a putea căuta după criteriile tale de selecție. Găsești disponibile garsoniere și apartamente în toate zonele din Capitală, atât cele cu merou în apropiere, cât și fără, imobile vechi sau noi și prețuri ce variază în funcție de aspectele precizate mai sus.

Eveniment de semnare a proiectului “Multirisc Modul III” – Dăncilă: Peste 9.000 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă vo... Familia Luizei Melencu, declarație bombă în cazul Caracal, după ce colegele fetei au fost audiate! „E simplu!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x