Antena Căutare

Pilonul II de pensii. Ce schimbări sunt prevăzute de la 1 ianuarie 2019. Noi condiții

PIlonul II de pensii. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat noi schimbări în ce privește Pilonul 2 de pensii private. Acestea vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Pilonul II de pensii. Ce schimbări sunt prevăzute de la 1 ianuarie 2019. Noi condiții
pilonul 2 de pensii

PIlonul II de pensii. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat noi schimbări în ce privește Pilonul 2 de pensii private. Acestea vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Iată ce trebuie să știe contribuabilii.

PIlonul II de pensii. Eugen Teodorovici anunță că schimbările privind Pilonul 2 de Pensii private vor fi introduse prin Ordonanţă de Urgenţă şi care vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

PIlonul II de pensii. Schimbările vizează reducerea comisionului de administrare, dar și posibilitatea retragerii mai devreme cu cinci ani de la fondul de pensii private.

Pilonul 2 de pensii. Noile schimbări

Comisionul de administrare pentru fondurile de pensii Pilon II va fi redus la 1%, de la 2,5%, de anul viitor, se arată în OUG care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

„Un alt aspect important este că o persoană care participă la un fond de pensii trebuie şi este normal să se poată retrage, dacă consideră de cuviinţă. Se poate retrage pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de cinci ani de participare la respectivul fond. La momentul la care persoane respectivă se retrage înainte de deschiderea dreptului de la pensie privată, activele cuvenite se transferă participantului respectiv cu un comision de retragere de 2% din aceste active”, a explicat Teodorovici, într-o conferință de presă.

Al doilea comision, de 0,05% lunar din active, se modifică în funcţie de performanţa fondului respectiv, potrivit ministrului.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate. Pilonul II, înfiinţat în 2008, are un randament mediu, anualizat de la lansare până azi, de 8,43%.

19 decembrie.Vremea rea a creat haos în gările și aeroporturile din România! Întârzieri de peste 450 de minute la trenur... Răsturnare de situație în cazul morții artistei Anca Pop! Ce consumase înainte să se urce la volan? Totul depinde de rez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x